Diari La Veu del País Valencià
Ribó torna a exigir a Vox que revele l’autoria d’un vídeo de l’incendi al Saler

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha tornat a exigir aquest dilluns al portaveu de Vox a l’Ajuntament, José Gosálbez, que revele l’autoria del vídeo difós sobre l’inici de l’incendi provocat al Saler per a poder arribar al piròman. «Qualsevol persona que veu un delicte està obligada a denunciar-lo, que siga un regidor de Vox o Rita la Cantaora és una qüestió secundària, l’important és que hi ha un presumpte delicte que ha d’investigar-se», ha assenyalat.

Ribó, en declaracions després de la inauguració del curs escolar, s’ha referit així al vídeo penjat per Gosálbez a les xarxes socials en el qual s’observa la fase inicial del conat d’incendi declarat a última hora de divendres al Saler.

El regidor va compartir dissabte al matí a Twitter un vídeo del començament del foc, acompanyat d’un missatge en el qual denunciava que el Saler és «un polvorí al costat de la mar» i que «es prioritze el corriol camanegre que cria allí». «Prou d’excuses per a no actuar el risc d’incendis forestals és real», alertava, alhora que denunciava un «fals ecologisme enfront de la seguretat dels veïns és demencial».

Sobre aquest tema, l’alcalde ha recalcat que atés que el vídeo difós és de l’inici d’aquest incendi i que «tot indica que el foc és provocat, és un delicte». Per això, ha tornat a exigir que es comunique qui l’ha enregistrat, ja que, ha subratllat, davant d’un presumpte delicte és «obligació de l’Ajuntament intentar saber qui és l’autor».

El batle ha insistit que «aquest vídeo denota que es va gravar en els primers moments de l’incendi» i, per tant, presumiblement l’autor d’aquest vídeo pot conéixer qui és el piròman. A més, ha advertit que encara que es va apagar de seguida, tot apunta al fet que va ser provocat i ha assenyalat que quan s’inicia un foc «mai se sap com continuarà», sobretot en les actuals condicions mediambientals.

Comparteix

Icona de pantalla completa