Diari La Veu del País Valencià
La Mostra de Mim a Sueca incorpora escenaris nous per a «valorar el patrimoni» de la ciutat

La Mostra Internacional de Mim a Sueca (la Ribera Baixa) se celebrarà del 14 al 18 de setembre en els punts d‘exhibició habituals: la plaça de l’Ajuntament, el Centre Cultural Bernat i Baldoví, l’Espai Joan Fuster i el Poliesportiu Cobert, i també nous llocs per tal d’«aproximar al públic algunes de les ubicacions més representatives del patrimoni suecà».

Per això, es recupera la plaça de Sant Pere, que acollirà les activitats del festival sense interferir amb els negocis locals i on, per les seues dimensions, caben més espectadors. Un altre espai nou és el pàrquing municipal Ronda del País Valencià, on el dissabte es representarà l’espectacle Sacred, de la Companyia La Glo Zirko Dantza, un viatge de dansa i projeccions que fan connectar amb l’essència de la vida.

La ruta dels escenaris també inclou el conjunt de béns immobles i d’altíssim valor patrimonial i històric, el Molí del Passiego, un dels espais industrials de més interés i millor conservació del territori. Enguany, a més de l’Espai Central a l’aire lliure (ja utilitzat en la 31a edició), també es farà servir una de les naus que, per la seua estructura, dimensions i disseny, és «idònia per a oferir una experiència més íntima al públic», subratlla l’organització.

S’hi podrà veure Zoociedad, de La pota Esquerra, un espectacle d’humor gestual que mostra en clau de comèdia àcida els xicotets retalls de la vida dels hostes d’un hotel; Calor de l’artista, de Jean Philippe Kikolas, que parla de la situació en la qual viuen moltes persones mancades de llar i Poi de la companyia balear D’es Tro, una peça que conta la història d’un home rural atrapat des de la infància per l’efecte giroscòpic de la seua baldufa.

D’altra banda, l’Espai Joan Fuster oferirà Aforismats, la proposta més revolucionària de l’Any Fuster, liderada per l’Institut Valencià de Cultura, en què serà present l’esperit irreverent i antidogmàtic dels singulars aforismes de l’escriptor, i Gap of 42, una recopilació d’acrobàcies cos a cos, de teatre físic i un indici de teatre d’objectes, de la companyia alemanya Chris Iris. I a la plaça de l’Ajuntament el públic gaudirà de l’actuació de Pikzpalace i la seua proposta de comèdia fosca Boucherie Bacul.

El començament del MIM tindrà lloc al CM Bernat i Baldoví dimecres 14 amb la classe magistral, Escriure amb les imatges, a càrrec de Jokin Oregi, de la companyia Marie de Jongh. Durant aquesta, l’autor i escriptor, reflexionarà sobre el procés de creació de l’espectacle Mestressa, que es representarà la mateixa nit.

Comparteix

Icona de pantalla completa