Diari La Veu del País Valencià
Evacuen Benimassot per l’avanç de les flames de l’incendi a la Marina Alta

Els efectius d’emergències que treballen en l’incendi forestal que es va iniciar dissabte a la nit a la Vall d’Ebo, a la Marina Alta, i que s’ha estès per diversos termes municipals, han hagut d’iniciar aquest dimarts l’evacuació d’un altre municipi. Aquesta vegada es tracta de Benimassot, situat a la comarca del Comtat, on l’evolució del foc ha obligat els veïns de la localitat a fugir. Els veïns del municipi, un centenar, se sumen a les més de 1.200 persones ja desallotjades. Localitats com ara Tollos, Famorca, Fageca, la Vall d’Alcalà i nuclis poblacionals de la Vall de Gallinera, Pego o Planes ja han patit aquesta situació d’evacuació.

Al migdia del dimarts, 22 mitjans aeris intervenien en l’incendi, huit del País Valencià –tant de la Generalitat com del Consorci provincial de Bombers d’Alacant–, 11 del Ministeri espanyol per a la Transició Ecològica i tres més del Servei de Prevenció i Extinció d’Incendis Forestals del govern de Castella La Manxa. Els últims dies també hi ha hagut serveis d’extinció procedents de Múrcia treballant a la zona.

Les fortes ratxes de vent, que canvien de direcció per moments, continuen complicant les tasques d’extinció de l’incendi forestal, tot i que les previsions meteorològiques indiquen que aquest dimarts canviaran les condicions de manera favorable als bombers, gràcies a un augment de la humitat.

El foc està actiu des de fa tres dies, temps en el qual han cremat quasi 10.000 hectàrees en un perímetre de 65 quilòmetres. La carretera que comunica la Vall d’Ebo amb Pego ha hagut de ser tallada per la proximitat de les flames.

Comparteix

Icona de pantalla completa