Diari La Veu del País Valencià
La UV està entre les 300 millors universitats del món, la UJI entre les 700 i la UPV és la millor politècnica de l’Estat

L’Academic Ranking of World Universities (ARWU), conegut popularment com «el rànquing de Xangai» i considerat internacionalment com l’indicador de qualitat universitària més prestigiós del món per l’objectivitat de la seua metodologia, ha situat la Universitat de València (UV) entre les 300 millors institucions acadèmiques del món i com la primera del País Valencià en aquest sentit. Alhora, també ha confirmat un any més la Universitat Politècnica de València com la millor de l’Estat de la seua categoria, i ha situat la Universitat Jaume I (UJI) de Castelló de la Plana com una de les 700 millors del món.

Concretament, la UV ha experimentat una millora, atès que es troba també entre les cinc millors universitats de l’Estat i ha millorat tots els indicadors, sobretot el de l’impacte de publicacions i el nombre d’aquestes. Només una universitat de l’Estat, la de Barcelona, es troba entre les 200 millors del món.

Per fer les seues valoracions, el rànquing de Xangai utilitza indicadors centrats en el rendiment investigador de les institucions. Així, valora el professorat o el nombre d’alumnes reconeguts internacionalment amb premis, els articles publicats a les prestigioses revistes Nature o Science i altres indicadors que reflecteixen el bon rendiment acadèmic.

D’altra banda, la UPV és l’única politècnica de l’Estat que es troba entre les millors 500 del món. No és la primera vegada que aquest centre és reconegut internacionalment, atès que al maig la revista Times Higher Education la va ubicar com una de les 300 universitats del món amb més impacte social i econòmic, i la va situar també en el top 100 en qualitat educativa, innovació, infraestructures i producció i consum responsables.

Pel que fa a la UJI, la universitat de Castelló de la Plana es troba entre les 700 millors del món segons el rànquing de Xangai, classificació que ha revalidat per tercer any consecutiu. Hi ha 21 universitats d’arreu de l’Estat que es troben també en aquest tram classificatori, i la UJI destaca en huit matèries: comunicació, salut pública, neurociència i nanotecnologia, psicologia, química, ciència dels materials i enginyeria, ciències agrícoles i enginyeria electrònica.

Comparteix

Icona de pantalla completa