Diari La Veu del País Valencià
STEPV exigeix que s’emeten els certificats d’empresa perquè el professorat interí cobre l’atur

Un retard en la gestió de la Conselleria d’Educació està generant molts problemes al professorat interí que ha sol·licitat l’atur després de rebre el cessament en juny i juliol, segons asseguren des del Sindicat de Treballadors i Treballadores de l’Ensenyament del País Valencià (STEPV). La Conselleria d’Educació, liderada per Raquel Tamarit (Compromís), «ha d’enviar el certificat d’empresa al SEPE perquè el professorat puga cobrar la prestació de l’atur», asseguren des del sindicat.

Aquest és el cas, diuen, de bona part del professorat interí cessat el 30 de juny o el 31 de juliol, que no està cobrant l’atur «per aquesta gestió deficient de l’administració». STEPV exigeix a la Conselleria que solucione «immediatament» aquesta qüestió perquè el professorat afectat puga cobrar la prestació. «És la primera vegada que ens trobem en aquesta situació, inèdita fins ara», denuncien.

Igualment, el Sindicat anima al professorat afectat a reclamar el cessament a la Direcció Territorial corresponent perquè agilitzen la gestió.

Segons STEPV, la manca de personal en les direccions territorials d’Educació, «especialment la de València, que és la més gran de tot l’Estat», està ocasionant molts problemes al conjunt de professorat: «retards en l’abonament dels complements per càrrec unipersonal, impagament als tribunals d’oposició, retards en solucionar qualsevol gestió, etc.». «A principi de curs sempre hi ha centenars de docents que no cobren la nòmina, fet que ja és una situació endèmica», protesten des de l’entitat.

És per això que STEPV, juntament amb STAS-Intersindical, fa temps que convoquen concentracions a les portes de les administracions implicades (l’esmentada Educació, Hisenda i, sobretot, Funció Pública) perquè «doten del personal administratiu necessari perquè s’agilitzen les gestions». «També reclamem», afegeixen «la creació d’almenys una quarta direcció territorial d’Educació per descongestionar les de València i Alacant».

Un altre problema amb el qual s’estan trobant alguns docents interins, expliquen, és «la negativa de Sanitat a realitzar l’informe mèdic requerit per al professorat interí». La Conselleria, dirigida per Miguel Mínguez (PSPV), «ha donat de termini fins juny de 2023 per a presentar-lo, però si Sanitat no el tramita aquest personal pot tindre un problema important si falta aquest document». El Sindicat demana a la Conselleria que informe Sanitat perquè cap centre de salut pose problemes al professorat a l’hora de tramitar aquest certificat.

STEPV també proposa l’eliminació d’aquesta exigència, «almenys al professorat interí que any rere any ocupa una plaça docent». «Al funcionariat de carrera només se li exigeix el certificat mèdic l’any que aprova les oposicions i ja està: caldria fer el mateix amb el professorat interí i evitar aquest tràmit any rere any», plantegen. El sindicat valora positivament, al mateix temps, que la Conselleria amplie el termini fins a juny, «però és un tràmit absurd per a les persones que contínuament presten serveis per a l’administració educativa».

Comparteix

Icona de pantalla completa