Diari La Veu del País Valencià
Alacant incrementa en un 20% els pressupostos per a les Fogueres de l’any que ve

L’Ajuntament d’Alacant ha incrementat en un 20% els pressupostos adreçats a les Fogueres del 2023. La quantitat de la foguera adulta passarà dels 98.000 euros del 2020 als 118.500, mentre que la de la infantil ascendirà de 20.800 euros a 25.000. El termini per a la presentació de projectes finalitza el proper 24 d’agost.

«Cal continuar apostant pels artistes foguerers, pels creadors d’un art efímer que cada lluny embelleixen Alacant. També cal continuar donant-los suport perquè ho han passat molt malament, econòmicament, durant la pandèmia. Per això els volem animar ara, perquè puguen presentar eixos projectes», ha dit el regidor de Festes, Manuel Jiménez (PP), en un comunicat.

Com a requisits, segons les bases del concurs, la Foguera Oficial adulta 2023 no podrà excedir els 20 metres d’alçada. La seua base no serà superior a 12×12 metres, sense que coincidisquen ambdues dimensions. Els materials bàsics seran el cartró i la fusta. Els cartells hauran d’estar escrits en valencià i en castellà, i el nombre de ninots originals serà de, com a mínim, 28.

En el cas de la foguera infantil, aquesta no podrà superar els tres metres d’alçada i la seua base no serà superior a 3×3 metres. El cartró i la fusta també seran els materials bàsics en la seua construcció. Els cartells presentaran característiques idèntiques a l’adulta i la xifra mínima de ninots serà de 18.

Els artistes que es presenten als concursos hauran d’adjuntar una memòria descriptiva en la qual detallaran el tema i el lema de la foguera, i aportaran una explicació detallada que inclourà la xifra de ninots i les escenes que els acompanyen, entre altres aspectes.

Per a optar al concurs caldrà presentar una memòria tècnica: un plànol a escala 1:10 de la planta de distribució de la foguera i d’una secció vertical presa des del nucli. El plànol de la infantil serà d’1:20. També es presentaran dos esbossos, un de la part davantera i l’altre de la posterior del monument, a tot color, en sentit vertical, amb detall d’escala i amb un format que no haurà de superar els 50×70 centímetres. La maqueta de la Foguera Oficial major serà a escala 1:20 i la de la infantil a 1:17. En ambdós casos, al marge superior dret haurà de figurar el lema de la foguera.

Comparteix

Icona de pantalla completa