Diari La Veu del País Valencià
S’ha mort Juan Antonio Sala, referent de la defensa del patrimoni alacantí

Juan Antonio Sala Pascual, màxim representant de la defensa del patrimoni a Alacant, va faltar anit amb 68 anys. Activista de llarga trajectòria, va estar al davant de diverses lluites pera defensar els bens materials que identificaven la ciutat. Es va posar al davant de la protesta per a impedir la construcció d’un palau de congressos al mont Benacantil, als peus del castell de Santa Bárbara, tal com plantejava l’alcalde del PP Luis Díaz Alperi a inicis d’aquest segle. Actualment s’havia implicat també en la defensa de l’immoble que va acollir el cinema Ideal a inicis del segle XX per a tornar a convertir-lo en un equipament cultural.

Aquesta lluita, precisament, ha determinat la seua actuació durant els seus últims anys de vida. La pretensió era que la Generalitat Valenciana, a través de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esports, adquirira aquest immoble per a crear un nou centre acadèmic de dramatúrgia i altres espectacles. Tot i el compromís de la institució en un primer moment, recentment el Govern valencià va descartar-ne la compra, tot i haver-la previst als pressupostos participatius, i l’Ideal es convertirà previsiblement en un nou hotel cèntric.

Sala estava al davant de l’associació Salvem l’Ideal i participava també en Salvem el Nostre Patrimoni. Les seues actuacions cíviques sempre es van desenvolupar amb la intenció de preservar el patrimoni cultural material de la ciutat, fet pel qual va ser reconegut en nombroses ocasions.

Comparteix

Icona de pantalla completa