Diari La Veu del País Valencià
PP, Cs i Vox rebutgen un reglament de l’ús del valencià a Alacant i acusen l’exportaveu socialista de parlar «més català que valencià»

Aquest dijous es va celebrar un nou ple a l’Ajuntament d’Alacant que va tornar a estar marcat per la polèmica. La proposta promoguda pel PSPV –impulsada fa unes setmanes pel portaveu destituït, Francesc Sanguino– per aplicar una normativa de Reglament d’Ús i Promoció de Llengües cooficials ha comptat amb els vots en contra de la majoria del plenari. L’han rebutjat el PP i Ciutadans, partits que integren el govern local, i també els dos regidors de la ultradreta de Vox. Com a argument, han dit que consideren que la proposta és innecessària.

El mateix Sanguino va defensar la iniciativa per fomentar l’ús del valencià a la ciutat, si bé el regidor de Vox Mario Ortolá ha respost que considerar Alacant com una ciutat de predomini lingüístic valencià és una premissa falsa, al mateix temps que ha acusat Sanguino de voler «imposar el vaelncià tot i que a Alacant, majoritàriament, el que es parla és el castellà».

Tant Compromís com Unides Podem han donat suport a la iniciativa, però l’equip de govern, a través del regidor de Cultura, Antonio Manresa (Cs), ha respost que «Alacant no es vol valencianitzar, el que volem és que València s’alicantinitze: al nord parlen valencià, al sud parlen valencià i tots ens entenem». Al seu torn, Manresa també ha recriminat a Sanguino que «en les seues intervencions s’ha escoltat més català que valencià».

Comparteix

Icona de pantalla completa