Diari La Veu del País Valencià
Comencen les obres per a implantar l’amplària estàndard al tram Castelló-Vinaròs del Corredor Mediterrani

Adif Alta Velocitat (Adif AV) ha anunciat aquest dimecres l’inici de les obres per implantar la denominada «amplària estàndard« al Corredor Mediterrani amb l’inici dels treballs substitució i recollida de travesses en un tram de 73 km entre les estacions de Castelló de la Plana i Vinaròs (el Maestrat).

Aquests treballs compten amb una inversió de 39,2 milions d’euros i es faran en horari nocturn per evitar les afectacions al trànsit de trens, ha detallat l’empresa. Tal com apunta Adif AV, l’objectiu d’aquesta actuació, amb un termini d’execució de dihuit mesos, és efectuar el canvi d’ample de via en aquest tram, passant de l’actual de 1.668 mm a 1.435 mm.

Com a actuació prèvia, s’adequarà l’armament de via a elements polivalents (travesses i desviaments) per tal de facilitar el canvi d’amplada, així com la col·locació d’elements de seguretat en totes les estacions.

Paral·lelament, també es duran a terme actuacions en estructures com ara la reposició de les pantalles acústiques a l’estació de Benicàssim (la Plana Alta) i l’ampliació d’un pas inferior de carretera i per a vianants a l’estació de Torreblanca (la Plana Alta). A Vinaròs es construirà una nova andana i un nou pas inferior que prolongarà l’actual.

Comparteix

Icona de pantalla completa