Diari La Veu del País Valencià
El 87,86% d’alumnes que s’ha presentat a les PAU Extraordinàries supera els exàmens

El 87,86% d’alumnes del País Valencià que s’ha presentat a la convocatòria extraordinària de juliol de les Proves d’Accés a la Universitat (PAU) han superat els exàmens. En total, dels 2.988 alumnes examinats de la fase obligatòria, han resultat aptes 2.620 estudiants. Aquesta xifra suposa un increment en el nombre d’aprovats d’un 8,1% en relació amb la convocatòria extraordinària de l’any anterior.

D’altra banda, s’han presentat només a la fase voluntària de les PAU un total de 1.117 estudiants, dels quals 225 estudiants procedeixen de cicles formatius i 892 de batxillerat. Per tant, la xifra global d’alumnes presentats a la convocatòria extraordinària de les PAU enguany ascendeix a 4.105 estudiants, la qual cosa suposa uns 1.000 més que en la convocatòria de l’any passat, detalla la Conselleria d’Universitats.

Quant als percentatges d’aprovats, la UMH és el centre amb un percentatge més elevat d’alumnes aprovats, amb un 93,74% d’aptes; el segueix l’UJI amb un 88,77% d’aptes; la UV, amb un 86,54% d’aptes; la UA, amb un 85,78% i la UPV, amb un 84,45% d’aptes.

La nota mitjana obtinguda pels alumnes que han superat la fase obligatòria de les PAU el juliol ha estat d’un 5,40. En el cas de les dones, la nota mitjana ha estat lleugerament superior a la dels homes, amb un 5,42 enfront del 5,38 dels homes. Aquesta convocatòria ha millorat la nota mitjana respecte a l’any anterior, que se situava en un 5,18.

Per universitats, la nota mitjana més alta ha estat per a la UMH amb un 5,697; seguida per la UV, amb una mitjana de 5,372; l’UJI, amb una mitjana de 5,336; la UPV, amb un mitjana de 5,312 i la UA, amb una mitjana de 5,281.

Les dades es poden consultar en el portal de l’alumne, mitjançant l’usuari i la contrasenya que es proporciona a l’alumne en iniciar les proves.

Revisió de les proves

Les sol·licituds per a la revisió d’exàmens es presentaran els dies 15, 18 i 19 de juliol fins a les 14 hores. La Comissió Gestora dels Processos d’Accés i Preinscripció, publicarà la resolució de les revisions, incloent-hi, si és el cas, la tercera revisió, el dia 21 de juliol.

El dia 15 de juliol es publicarà el resultat de la preinscripció a les universitats. El termini per a presentar reclamacions serà de tres dies hàbils a partir de la publicació dels resultats, és a dir, els dies 18, 19 i 20 de juliol, i finalitzarà el període de reclamacions el dia 20 a les 14 hores.

L’alumnat que no haja obtingut plaça en els estudis desitjats i estiga en llista d’espera, haurà de consultar les corresponents pàgines web de les universitats per a continuar confirmant el seu interés en la titulació desitjada.

L’alumnat que no obtinga plaça quan es resolga el procés de preinscripció amb l’assignació inicial o posteriorment en la gestió de les llistes d’espera que facen les universitats, haurà de consultar les pàgines web d’aquestes, i posar-se en contacte el mes de setembre per a sol·licitar les places que hagen quedat vacants.

Comparteix

Icona de pantalla completa