Diari La Veu del País Valencià
La Marina de València acull la II Fira de l’Edició Independent aquest cap de setmana

La II Fira de l’Edició Independent de València s’ha inaugurat aquest divendres a l’esplanada Veles e Vents de la Marina de València, que s’ha convertit en un gran aparador literari amb exposició i venda de llibres. Aquest esdeveniment, que compta amb un ampli programa d’activitats, es podrà gaudir fins aquest diumenge, 26 de juny, en horari d’11:00 h a 21:00 h.

L’organització d’aquesta iniciativa corre a càrrec conjuntament de l’Associació d’Editorials del País Valencià (AEPV) i de l’Ajuntament de València. Segons ha afirmat Àfrica Ramírez Olmos, presidenta de l’AEPV, «la proposta d’aquesta fira és eixir de les zones clàssiques per tal d’apropar-nos el màxim possible a la ciutadania cultural». «En les editorials independents, que no han de ser necessàriament petites, els èxits i els fracassos passen per la mateixa persona», ha destacat Àfrica abans d’anunciar que en els pròxims anys es volen «potenciar les activitats professionals».

Per la seua part, el director general adjunt del Consorci Marina de València 2007, Evarist Caselles, ha assegurat que «fer Marina és fer ciutat» i que cal «recuperar els espais que són nostres», encara que ha reconegut que «socialment encara s’ha de treballar».

A la inauguració, hi han assistit autoritats com Ximo López, secretari autonòmic de Cultura i Esport; Dolors Pedrós, vicepresidenta del Consell Valencià de Cultura, o Paula Beneito, secretària d’Escola Valenciana. Durant la visita, els expositors d’autoedició il·lustrada han estat el primer focus d’atenció en què s’han interessat. En aquest sentit, cal remarcar que els espais de venda «estan agrupats temàticament», tal com ha recordat Àfrica Ramírez.

Comparteix

Icona de pantalla completa