Diari La Veu del País Valencià
La II Fira de l’Edició Independent se celebra a la Marina de València aquest cap de setmana

La II Fira de l’Edició Independent de València tindrà lloc a partir d’aquest divendres i fins diumenge a l’esplanada Veles e Vents de la Marina de València amb diverses novetats adreçades a tota mena de públic: infantil, juvenil i adult. Aquest esdeveniment mostra l’esforç de les editorials xicotetes en un ambient de complicitat, diversitat i inclusió entre aquestes, les llibreries, els il·lustradors, els autors i els assistents.

Com a novetat respecte de l’any passat hi haurà una acció conjunta amb la xarxa de biblioteques municipals de València en la qual els tècnics seleccionaran una sèrie de títols suggerits per les editorials per donar-los visibilitat en un dels estands.

En la programació, hi destaquen les activitats destinades al públic professional del sector editorial que se celebraran el primer dia. Durant aquesta jornada, el focus recaurà sobre els distints ponents de renom que compartiran acreditades visions al voltant de les tres temàtiques proposades per a debat: les claus per sobreviure a l’edició independent, l’economia social dins del món de l’edició i la monetització de l’autoria.

Abans, a les 11.30 h, la presidenta de l’Associació d’Editorials del País Valencià, Àfrica Ramírez Olmos, inaugurarà la fira acompanyada per les autoritats presents. Després, el director de la delegació valenciana d’eldiario.es, Adolf Beltran, entrevistarà Àfrica Ramírez com a responsable de l’editorial Balandra Edicions. Una xerrada en la qual tractaran de revelar les claus més importants per poder sobreviure dins del món de l’edició independent. A més, parlaran sobre les dificultats que implica emprendre una aventura en un sector tan compromés com aquest, és a dir, sobre com construir una editorial des de zero i no morir en l’intent.

«Economia social dins del món de l’edició» és el nom que porta la primera taula redona del dia. Hi intervindran Francisco Castro, d’Editorial Galaxia, i Pedro Medina, de Fandogamia Editorial, dues figures amb una àmplia trajectòria com a editors. La segona taula redona, «Monetitzar l’autoria. Viure de l’art d’escriure i dibuixar», comptarà amb la participació de l’escriptora Lourdes Toledo, la il·lustradora Mar Malota, i l’advocat especialitzat en propietat intel·lectual Alex Devís. Gonçal López Pampló, cap d’edició de Bromera Edicions, actuarà com a moderador de l’esdeveniment.

Activitats infantils

El mateix també hi haurà altres activitats com ara les presentacions d’El compás bailarín (Malian Editora), un conte infantil escrit per Paula Te Cuenta i Lena Maiques, i amb il·lustracions de Nana Garzón, i de La Roma de Pasolini: Diccionario Urbano (Ed. El Doctor Sax), amb les intervencions de l’autor, Dario Pontuale, del traductor, Margaretto, i de l’editor, Gabriele Nero.

Diumenge al migdia, Edicions del Bullent i cor de l’escola Gavina de Picanya oferiran una activitat infantil i un concert basats en el llibre de Núria Sendra Somriures amb Llorenç, dedicat al contacontes valencià Llorenç Giménez. En finalitzar, l’il·lustrador Iván Alfaro farà un taller infantil organitzat per l’editorial Rimpopante, amb la seua obra Michu vol ser humà, que conta la història d’un gat que pretén convertir-se en humà.

Aquest mateix dia es dedicarà també la jornada a fomentar la lectura entre els més menuts, amb dos tallers organitzats per l’editorial Cuquet. A les 11.30 hores tindrà lloc l’activitat «Calpurnia», amb l’autora Maria Gabian, i a les 17.30 hores serà Noemí Segura qui reclame l’atenció dels assistents amb el seu conte Dorfum, un relat amb el qual es demostra que les xicotetes accions poden aconseguir grans canvis si es treballa i es lluita per assolir l’objectiu.

A partir de les 18.30 hores Malian Editora ofereix l’activitat infantil de l’obra Kailo, escrita per Nando Pascual i Joshua Cienfuegos. Aquesta és una aventura cap a l’interior d’un mateix, descobrint la força i el valor de ser diferent a través dels personatges de Kailo i Otto.

Comparteix

Icona de pantalla completa