Diari La Veu del País Valencià
Ferran Suay diu que ni ell és «masclista» ni ho són els seus tuits

El professor titular del Departament de Psicobiologia de la Universitat de València Ferran Suay considera que ni ell és «masclista» ni ho són els tuits pels quals va ser destituït com a director del Servei de Llengües i Política Lingüística de la Universitat de València per la rectora de la institució acadèmica, Mavi Mestre.

Suay que ja es va pronunciar sobre aquest assumpte en un comunicat, ha tornat a publicar una entrada al seu blog en què insisteix que les piulades les va denunciar «un compte fantasma de Twitter (@HarrietTaylorM3), amb 0 seguidors, que ja ha desaparegut» i que «la destitució es va produir sense cap explicació ni opció a donar el meu punt de vista».

El professor explica en aquesta resposta que, «quan es tracta de perjudicar algú, en cada època hi ha acusacions que asseguren el tir millor que altres» i que «en el moment actual, segurament “masclista” és una de les que tenen garantida una probabilitat d’èxit més gran». I afirma: «Jo ni ho he estat mai, ni ho soc ara». «L’indicador més fiable per a identificar un masclista hauria de ser la detecció d’un comportament masclista i, en el meu cas, això és molt fàcil d’investigar, com a mínim en l’àmbit professional», recalca.

Per això assevera: «No estic gens convençut que el motiu real de la campanya de cancel·lació, orquestrada a partir d’un compte fantasma, tinga res a vore amb el masclisme. Té tot l’aspecte de ser un atac de falsa bandera, més relacionat amb la meua activitat en la política lingüística, que no amb el masclisme (a qui podria convindre la meua destitució?)».

Suay assenyala sobre «el contingut dels dos tuits de la discòrdia, que han estat titlats de masclistes» que, en cap cas es penedeix d’haver-los escrit, ja que la seua intenció a Twitter és «obrir el debat racional sobre les conseqüències que la difusió sistemàtica que alguns tòpics molt difosos des de les administracions públiques, està tenint sobre la societat». «Sense rebutjar les contribucions que l’ideari autoanomenat progressista haja pogut fer al llarg de les darreres dècades, veig que s’ha escorat sensiblement cap a posicionaments obertament anticientífics», apunta.

Tot seguit, el professor exposa els arguments de diversos tuits i insisteix que està disposat a discutir les acusacions «amb qui ho vulga, en persona, virtualment o per escrit».

«L’opinió més fàcil de combatre és la que mai no arriba a ser expressada. Eixe és l’objectiu de l’anomenada “cultura de la cancel·lació”, com la que començà amb una denúncia de dubtós origen, continuà amb la meua destitució sense audiència, i ha continuat amb difamacions infundades en diversos mitjans de comunicació», continua. «I sobretot, eixe és l’objectiu d’alguns individus profundament mediocres que ocupen posicions de poder i que no poden tolerar que ningú discrepe dels seus posicionaments. Potser és perquè ni estan capacitats per a defensar-los amb rigor, ni estan disposats a posar-los en qüestió», conclou Suay.

Comparteix

Icona de pantalla completa