Diari La Veu del País Valencià
«Teixim llaços des del sud del sud» es presenta a València aquest dijous

«Teixim llaços des del sud del sud», una iniciativa per valorar la història, les tradicions, els costums i la llengua de la comarca del Baix Segura a fi de vertebrar aquest territori amb la resta del País Valencià, promoguda per El Tempir d’Elx i l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL), es presentarà a la seu d’Intersindical a València aquest dijous a les 19 h.

Els diferents elements que componen el projecte són un documental, realitzat per Infotv, una exposició, un còmic i material didàctic. Un conjunt d’eines perquè mestres i professors puguen transmetre a l’alumnat i les famílies que no és casual que al Baix Segura hi haja topònims com ara Molins, el Raval Roig, Barba-roja i Guardamar, i cognoms com ara Amorós. Tampoc que les quatre barres siguen a l’escut d’Oriola i que la carta fundacional de la ciutat estiga redactada en català.

En l’acte d’inauguració de l’exposició, que es podrà visitar fins al 23 de juny, hi intervindran el president de l’entitat cívica il·licitana, Josep Escribano; el responsable de política lingüística de l’STEPV, Marc Candela, i la membre de l’AVL Tudi Torró.

El passat mes de novembre, en la presentació del projecte a Oriola, Escribano va afirmar que «ningú és més valencià que ningú, però tampoc menys» i va assenyalar que «Teixim llaços des del sud del sud vol fer llum enmig de la boira identitària i lingüística sobre el Baix Segura» i «pretén el diàleg entre valencians». Cal, va dir, «mirar i entendre la singularitat d’aquesta comarca, quin és el seu present i quin és el futur que podem construir conjuntament». «Volem que entenguen que són tan valencians com els nascuts a la resta del país, perquè ningú no pot donar carnets de valencianitat a ningú», va reblar.

Comparteix

Icona de pantalla completa