Els concerts de «Mural Sonor» celebrats a Castelló de la Plana amb motiu del 25 d’Abril [Vídeo]

Aitor Muñoz entrevista assistents i protagonistes de l’esdeveniment que es va celebrar dissabte passat a la Plaça de Bous de la capital de la Plana

Castelló de la Plana es va  convertir dissabte passat en la capital del País Valencià amb motiu de la Diada del 25 d’abril. Quaranta anys després del mític discurs de Joan Fuster, tancat amb la frase «o ara o mai», la Plaça de Bous va acollir de nou la celebració. El valencianisme recuperava els carrers després de la desmobilització que ha comportat la pandèmia. Ho feia amb vitalitat i sota les mateixes demandes d’enfortir la llengua i l’autogovern.

Després d’una jornada farcida d’activitats, que va començar al migdia amb un espectacle de Miquel Gil i Noèlia Llorens, els actes van finalitzar amb el concert a la Plaça de bous. Una sèrie d’actuacions que segueixen el fil narratiu del disc Mural Sonor que ha produït Acció Cultural i que fa un repàs dels «clàssics» de la música valenciana. Per l’escenari van passar Mireia Vives i Borja Penalba, May Ibáñez, Tardor, la Banda No Falla, Josep Nadal, Tesa, Smoking Souls i Cactus. L’acte, presentat per la periodista Reis Juan, va comptar amb el parlament de la presidenta d’ACPV, Anna Oliver, la primera dona que presideix la històrica entitat. En el seu discurs va fer una crida a «abandonar la por» i autocentrar-nos com a valencians sense «amagar el nom del país o el de la llengua». «El futur depén de nosaltres, el poble que sap que ara i sempre som País Valencià».

En aquest vídeo, Aitor Muñoz (Llet i Vi) i Raül Solves ens acosten als concerts de dissabte passat.

· Fotogaleria del 25 d’Abril del 2022