Diari La Veu del País Valencià
Gabriela Bravo trasllada als sindicats que «no es pot exigir» més valencià als funcionaris que el del sistema educatiu

La consellera de Justícia i Administració Pública de la Generalitat Valenciana, Gabriela Bravo, nomenada pel PSPV, ha dit aquest dilluns que en l’accés a la funció pública «no es poden exigir nivells superiors de coneixements que els que el sistema educatiu garanteix per a tota la ciutadania».

Així ho ha traslladat als sindicats UGT, CCOO, CSI-F i Intersindical, en una reunió conjunta en la qual els ha detallat el contingut de l’informe que servirà per a elaborar el reglament de capacitació lingüística que regularà el nivell de coneixements de valencià necessaris per a accedir al funcionariat, segons informa la Generalitat.

Bravo ha assenyalat que és necessari que el sistema educatiu, igual que en altres territoris autonòmics amb llengua pròpia, garantisca suficients coneixements de valencià per a certificar el nivell necessari en cada lloc de treball «sense necessitat de realitzar un altre examen».

En concret, la proposta de la comissió de competència lingüística fixa l’exigència del certificat A2 per a l’agrupació professional funcionarial, del B1 per al subgrup C2 i del B2 per al grup B i el subgrup C1. Respecte a l’exigència per als grups A1 i A2, trasllada dues alternatives que la consellera va anunciar la setmana passada que s’estudiaran per a elaborar el decret: B2 o C1.

Comparteix

Icona de pantalla completa