Un guia i una excursionista moren després de caure a l'aigua per un barranc a Bolulla

L'operatiu de rescat no els ha pogut salvar la vida, malgrat les maniobres de reanimació cardiopulmonar avançada

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més, ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa-te'n ací.

El guia d'una excursió i una dona han mort aquest divendres després de caure per un barranc i ser arrossegats per l'aigua a l'Estret de les Penyes, a la zona de la cascada, al terme municipal de Bolulla (la Marina Baixa), segons han confirmat tant el consorci de bombers com el Centre d'Informació i Coordinació d'Urgències (CICU).

El grup el formaven un total de sis persones que eren en una zona muntanyenca, quan tots dos, s'han precipitat pel barranc cap al corrent d'aigües interiors per causes que s'estan investigant.

L'operatiu ha començat cap a les 14.20 hores i ha sigut necessària la intervenció de l'helicòpter del consorci de bombers. D'una banda, l'home, de 43 anys, ha sigut trobat inconscient arrossegat pel corrent. Després de rescatar-lo a les Fonts d'Algar, un equip del SAMU li ha dut a terme maniobres de reanimació cardiopulmonar avançada.

No obstant això, no hi ha hagut resposta, ja que havia mort. Per part seua, la dona, de la qual no s'ha facilitat l'edat, ha sigut descoberta en les mateixes circumstàncies, encara que presentava dificultats respiratòries. Així i tot, encara que se li han practicat maniobres de reanimació cardiopulmonar, finalment tampoc s'ha pogut salvar la seua vida.

La resta de l'equip no ha resultat ferit. En la intervenció han participat l'helicòpter de rescat, un grup rescate de muntanya, una unitat de comandament i mitja dotzena de bombers del parc de Benidorm.