Diari La Veu del País Valencià
Rius i barrancs baixen de gom a gom [Vídeos]

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana’t a La Veu. A més, ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa-te’n ací.

Les pluges registrades des de fa diversos dies al País Valencià han provocat que rius i barrancs baixen de gom a gom i que alguns s’hagen desbordat.

És significatiu que a la Ribera, la Costera, la Vall d’Albaida, la Safor, l’Alcoià o el Comtat no s’haja vist el sol des del 13 de març. De fet, hui és el desé dia consecutiu de pluja en moltes localitats, encara que els cels es mantenen pràcticament coberts des d’abans. Els dies 14 i 15, encara que no va ploure, va haver-hi molta nuvolositat, calitja i pols en suspensió. Hui és el dotzé dia sense veure el sol.

L’anticicló europeu amb centre sobre la mar del Nord s’estén pràcticament per tot el continent i el nord d’Àfrica, mantenint en aquestes zones el cel ras. En canvi, les borrasques que entren pel sud-oest de la península Ibèrica afecten el territori valencià.

A hores d’ara el nombre màxim teòric d’hores de sol és d’unes 12 al dia. Però fins al dia 24, en les últimes 10 jornades, en compte de 120 hores d’insolació, segons els registres se n’han registrat 13,3 a Castelló de la Plana; 12,8 a Alacant; 11,4 en l’aeroport d’Alacant-Elx; 7,8 a Utiel; 4,2 a Xàbia; 3,5 a l’aeroport de València; 3,2 a València, i 0,3 a Vilafranca i Xàtiva.

Fa dies que plou sense parar

Segons Avamet les pluges més importants de les últimes hores s’han concentrat a la Canal de Navarrés, la Costera, la Ribera, la Vall d’Albaida, la Serra d’Espadà i el Penyagolosa. En molts pobles d’aquestes comarques ha estat plovent sense parar.

Per posar uns exemples, fins al 23 de març, a Benimaurell, a la Vall de Laguar, s’havien acumulat 668 litres per metre quadrat, i a Bunyol, 471.

A Simat de la Valldigna, el riu Vaca es va desbordar aquest dijous a les 4.30 h al Passeig 9 d’Octubre.

A la Canal de Navarrés, les precipitacions també s’aproximaven als 500 litres per metre quadrat.

Comparteix

Icona de pantalla completa