Diari La Veu del País Valencià
Tomàs de los Santos presenta a Picassent «La rosa als llavis»

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana’t a La Veu. A més, ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa-te’n ací.

El cantautor Tomàs de los Santos, acompanyat de l’actriu Elsa Tronchoni, presenta aquest divendres, 25 de març, a les 20 hores a la Casa de Cultura de Picassent (l’Horta Sud) La Rosa als Llavis, el seu tercer treball, guardonat amb el premi Ovidi Montllor 2021 al millor disc de Cançó d’Autor,

Es tracta d’una obra basada en el llibre homònim de Joan Salvat-Papasseit: una història d’amor entre una xica aprenenta i el poeta mestre d’amor. És un amor simple, líric en la seua senzillesa i la llibertat amb què és expressat.

El cantautor valencià ha musicat i interpreta 10 dels poemes del llibre i compta amb la col·laboració de l’actriu i directora teatral Elsa Tronchoni, que recita 6 poemes. També formen part d’aquest espectacle la violinista Isabella Làuzara, el guitarrista Jesús Barranco i la percussionista Bea Albert.

La funció té una forta perspectiva dramatúrgica, similar a un musical, la qual cosa la converteix en una proposta arriscada, original i enriquidora. Una creació musical i lírica original i personal on el públic s’endinsa en un món alhora poètic, musical, teatral i visual. L’amor i l’erotisme són trets distintiu de la poesia de Salvat-Papasseit i «El poema de la rosa als llavis» ha estat qualificat d’un dels millors poemes eròtics de la literatura europea.

Tomàs de los Santos és músic i compositor. Ha enregistrat tres treballs: Dones i dons (premi Ovidi Montllor 2014 al millor disc de cançó en valencià), Segona Mà (premi Ovidi Montllor 2017 a la millor cançó per Balconades) i La Rosa als Llavis (premi Ovidi Montllor 2021 al millor disc de cançó en valencià). Es caracteritza per una obra de temàtica social i amb adaptacions musicals de poesia de diversos autors i autores. Ha rebut el Premi Miquel Martí i Pol 2011 a la millor musicació d’un poema en llengua catalana al Certamen Terra i Cultura.

Comparteix

Icona de pantalla completa