Diari La Veu del País Valencià
Compromís denuncia que la Diputació d’Alacant no ha tramitat les ajudes de la DANA «20 mesos després de la catàstrofe»

El grup de Compromís ha denunciat aquest dimecres que la Diputació d’Alacant no ha tramitat «cap de les ajudes» que va anunciar fa 20 mesos per als municipis afectats per la catàstrofe de la DANA. Un fet que considera «un exemple de la pitjor gestió després d’una catàstrofe de la història de la institució alacantina».

La coalició ha assenyalat, en un comunicat, que la corporació és «l’única administració» que va comprometre ajudes i que no ha ingressat «encara ni un sol euro dels 6 milions promesos en subvencions».

També ha assegurat que aquesta circumstància és ben diferent a la de «les institucions homòlogues de València i Castelló», que amb el mateix marc jurídic «sí que van fer arribar els seus plans als municipis afectats en aquella setmana de pluges desbordants».

El portaveu de la formació a la Diputació, Gerard Fullana, ha asseverat que la institució alacantina «no té excuses per no fer arribar les ajudes». «Primer va culpar el govern central de no aprovar el paquet d’ajudes, però sis mesos després de l’aprovació en el ple de la Diputació, els pobles afectats no han rebut encara cap de les subvencions», ha afegit.

Igualment, Fullana critica que «quinze dies després de la DANA, el president de la institució, Carlos Mazón, va fer una roda de premsa en què va acusar tothom -el govern de la Generalitat i el govern espanyol- de no tramitar ajudes i va assegurar que en poques setmanes tramitaria ajudes per valor de 6 milions d’euros».

«No és res nou, el senyor Carlos Mazón s’ha dedicat bàsicament a anunciar, però no sabem res del Pla Planifica, no sabem res del Pla Més Prop i, per descomptat, no sabem res de les ajudes de la DANA», ha conclòs Fullana.

Agermana’t

Cada dia estem més prop d’aconseguir l’objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l’import. Et necessitem ara. Informa’t ací

Comparteix

Icona de pantalla completa