Diari La Veu del País Valencià
Condemnats a sis mesos de presó per insults racistes a jugadors juvenils del Museros

Dos germans han acceptat complir sis mesos de presó per insultar i amenaçar jugadors de futbol de diferents races i nacionalitats durant la celebració d’un partit de la categoria juvenil al poliesportiu municipal de Museros (l’Horta Nord).

Els dos germans s’han assegut aquest dimecres al banc dels acusats de l’Audiència de València al costat d’altres tres joves més per un delicte d’odi.

Inicialment, la Fiscalia acusava en aquest procediment els cinc joves i els demanava tres anys i nou mesos de presó, així com el pagament d’una multa. No obstant això, s’ha arribat a un acord pel qual dos acusats han reconegut els fets i se’ls ha rebaixat la pena fins als sis mesos de presó.

També se’ls ha imposat el pagament d’una multa de 540 euros i la prohibició de practicar l’esport professional. Els germans no ingressaran a la presó sempre que no cometen cap delicte en dos anys i facen un curs d’igualtat i tracte no discriminatori de les persones. Els altres tres acusats han estat absolts.

Els fets es remunten a el 10 de desembre del 2017, quan es va celebrar un partit de futbol entre els equips CD At. Museros i La Creu CF Pobla Farnals.

En l’equip amfitrió, el Museros, jugaven diversos joves d’altres nacionalitats i races, en concret, raça negra, hispanoamericana i àrab. Igualment es donava la circumstància que ja en trobades esportives anteriors hi havia hagut problemes amb els aficionats de la Creu per proferir insults racistes.

Una vegada iniciat el partit, i sobretot després del gol que va marcar un jugador del Museros, els condemnats, emparant-se en l’anonimat i impunitat que dona la multitud i amb un absolut menyspreu cap a la raça i la mínima dignitat de tot ésser humà, van començar a crear un clima de violència cap als jutjadors de raça no blanca, i a proferir insults i amenaces com «negre de merda», «sudaca», «Uh, uh, uh», entre altres.

Els insults s’acompanyaven de gestos d’imitació dels simis i escopinyades. Com que el jugador al qual es dirigien estava espantat i es va posar a resar, els condemnats es van burlar, imitant-lo de forma burlesca, amb clares accions de mofa i ridiculització de la religió musulmana.

Aquests fets van crear un clima de tal agressivitat, odi, violència i tensió que, tement que en un moment o altre els agressors passarien a l’acció física, l’àrbitre es va veure obligat a suspendre el partit per intentar mantindre la seguretat de l’esdeveniment, atès que la situació era totalment intolerable.

Els condemnats, que no tenien cap tipus de relació personal amb les persones a les quals anaven dirigides aquestes accions, van actuar així motivats per l’odi, la fòbia i el ressentiment cap a persones de races diferents a la blanca.

Agermana’t

Cada dia estem més prop d’aconseguir l’objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l’import. Et necessitem ara. Informa’t ací

Comparteix

Icona de pantalla completa