Diari La Veu del País Valencià
ACICOM reclama fulls informatius de la vacunació en valencià

ACICOM (Associació Ciutadania i Comunicació) ha denunciat que, «en alguns dels centres de vacunació massiva, en concret al centre junt a la nova FE, al “vacunòdrom” de la Ciutat de les Arts i de les Ciències i al centre Jubiocio Nou Benicalap», diverses persones associades a l’entitat «han intentat obtindre el full informatiu sobre la vacunació de la COVID-19 amb Astrazeneca en valencià i no ha estat possible».

A més «en alguns dels casos la persona a la qual s’ha sol·licitat el full ha contestat molt inadequadament (tal vegada per la pressió laboral…)». Una de les respostes ha sigut: «Això li ho dieu a Ximo». Potser en referència «al Molt Honorable President de la Generalitat».

ACICOM constata que en els SMS pels quals es convoca els ciutadans a la cita «sí que estan en valencià, però malauradament el full imprés per les dos cares al qual ens referim, de gran importància, no». Tampoc no ha pogut aconseguir-lo, «la qual cosa és una clara vulneració dels nostres drets lingüístics».

Davant d’aquesta discriminació del valencià, ACICOM ha presentat «l’oportuna reclamació a l’Oficina de Drets Lingüístics, exigint l’immediat compliment i garantia dels nostres drets lingüístics.»

Agermana’t

Cada dia estem més prop d’aconseguir l’objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l’import. Et necessitem ara. Informa’t ací

Comparteix

Icona de pantalla completa