Diari La Veu del País Valencià
Escola Valenciana promou l’Oficina pròpia de Drets Lingüístics

Escola Valenciana posa a disposició dels valencians la pròpia Oficina de Drets Lingüístics. Davant el previsible buidatge de competències que patirà l’entitat institucional promoguda pel govern anterior del Botànic, Escola Valenciana ha obert un formulari per a poder tramitar les denúncies per discriminació lingüística a través de la seua pàgina web.

L’entitat també proposa el contacte amb el seu personal a través del telèfon o del correu electrònic, i s’ofereix per a fer campanyes per a fomentar l’ús del valencià en àmbits en què la llengua és encara més minoritària, com ara el de l’oci, l’empresarial, el comercial, la justícia o el mediàtic.

Segons Escola Valenciana, la creació d’aquest servei té, a més, «l’objectiu de donar suport a totes les iniciatives cíviques i institucionals dirigides a desenvolupar i potenciar la Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià (LUEV), que al novembre del 2008 va complir 25 anys». L’Oficina de Drets Lingüístics servirà, en definitiva, per a donar assessorament jurídic i facilitar informació a les persones «a les quals se’ls nega el dret a viure en valencià, és a dir, a usar de forma natural i normalitzada la nostra llengua en qualsevol àmbit d’ús».

Comparteix

Icona de pantalla completa