Diari La Veu del País Valencià
2.000 persones es manifesten a Vilafranca pel futur de Marie Claire

Un total de 2.000 persones s’han manifestat aquest divendres a Vilafranca (Ports) pel futur de Marie Claire i l’ocupació a la comarca en una marxa organitzada pels sindicats, que ha partit des de la seu de l’empresa i ha arribat fins l’estàtua de la planxadora de mitges.

A la marxa hi han assistit treballadors de la factoria, representants polítics i civils, associacions com ara Vilafranca Espai Comerç, associacions d’empresaris i veïns del poble. També hi havia alcaldes de diferents municipis, que han acudit a la crida de l’alcaldessa de Vilafranca, Sílvia Colom, per a crear la Mesa de Vilafranca i impulsar el Pla de Recuperació Econòmica, per a treballar de forma unida i coordinada pel futur d’aquestes comarques.

Per a aquest objectiu es demanarà la implicació de les diputacions de Castelló i de Terol i dels governs autonòmics de l’Aragó i del País Valencià, així com de l’espanyol i de la Unió Europea per a donar suport al pla amb inversions reals en infraestructures, sectors productius i el foment de l’ocupació i de l’activitat econòmica.

Des de la Mesa de Vilafranca s’urgeix a l’empresa, després d’haver rebut finançament i suport públic en diverses ocasions, a garantir la seua viabilitat i els llocs de treball existents i a apostar per la creació d’ocupació en el seu centre de producció a la localitat.

El manifest de la Mesa de Vilafranca assenyala, davant la situació generada després de l’anunci de l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) de Mari Claire, el suport «més sincer» als treballadors i a les famílies «que estan afrontant aquesta situació difícil».

A més, indiquen que les inversions als municipis s’han de concretar als pressupostos de les diferents administracions el 2024, per a concretar accions eficients i eficaces que contribuesquen a la generació de llocs de treball i fomenten l’emprenedoria.

Es demana també que s’activen fórmules similars als Pactes Territorials per l’Ocupació, PERTE per les sigles en castellà, o la fórmula més adequada per a fer possible la col·laboració pública i privada amb la generació d’oportunitats.

Finalment, se sol·licita que les administracions treballen «de manera coordinada, activa i compromesa» amb inversors, organitzacions empresarials, sindicats, societat civil i veïns dels pobles afectats per a fer possible la recuperació de la població i l’activitat socioeconòmica a Vilafranca, a les comarques interiors del nord i a les de Terol.

Aquest divendres també s’ha celebrat la segona reunió entre Marie Clarie i els sindicats després d’entregar, el passat dilluns, la documentació de l’ERO per part de l’empresa als sindicats. Segons Cristóbal Monfort, president del comitè d’empresa, de moment la situació continua igual, atès que «no s’ha fet realitat cap de les demandes necessàries perquè no tanque l’empresa», com ara el fet de trobar algun inversor o font de finançament.

Monfort explica que l’empresa manté la intenció de continuar treballant perquè l’ERO no afecte tota la plantilla, integrada per 214 treballadors, tot i que «si la situació no canvia l’empresa tancarà i es veuran afectats tots els treballadors», ha dit.

Dimarts se celebrarà una nova reunió entre empresa i treballadors. Marie Claire va anunciar la intenció de tancar la planta ubicada a Vilafranca i va sol·licitar la declaració de concurs de creditors de manera voluntària per a procedir a l’extinció de la companyia.

Comparteix

Icona de pantalla completa