Diari La Veu del País Valencià
L’Audiència d’Alacant inhabilita tres anys i mig una exregidora socialista de Torrevella per prevaricació

La secció onzena de l’Audiència d’Alacant, amb seu a Elx, ha condemnat a tres anys i mig d’inhabilitació especial per a ocupació o càrrec públic, per un delicte de prevaricació, a África Celdrán (PSPV), exregidora de Festes de l’Ajuntament de Torrevella, la ciutat més poblada del Baix Segura.

La sentència ha sigut dictada a partir de l’acord de conformitat assolit per les acusacions i la defensa de l’acusada, i ha sigut declarada en ferm pel tribunal després que les parts expressaren la decisió de no presentar-hi recurs, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia.

Els fets declarats provats en la resolució judicial es remunten al 13 d’agost de 2015, quan qui era edil de Festes de l’Ajuntament, «tot i estar mancada de facultats», va subscriure un contracte per a l’edició dels programes de les Festes de la Puríssima i per a la Fira de Maig amb una editorial.

L’acusada va prescindir, en aquesta decisió, de les normes reguladores del procediment de contractació de serveis per part de les administracions públiques, fixades en la llei de contractes del sector públic, segons precisa el tribunal.

«El contracte tindria un cost zero per a l’Ajuntament, que a més percebria 2.000 euros de l’editorial», afegeix la sentència, que reprodueix els fets que figuren en una qualificació jurídica conjunta presentada per la Fiscalia, per l’acusació particular i per la defensa.

África Celdrán formava part del govern plural de Torrevella que va apartar el PP de l’alcaldia durant la legislatura de 2015-2019. En aquell moment José Manuel Dolón, dels Verds, va ser l’alcalde gràcies al suport dels socialistes, del partit local Sueña –escindit del PSPV–, de Ciutadans, d’Esquerra Unida i de l’Alternativa Popular de Torrevella (APTCe), un altre partit d’àmbit local.

Comparteix

Icona de pantalla completa