Diari La Veu del País Valencià
La defensa de Rus demana l’absolució: «Diuen que és l’Al Capone de Xàtiva i no hi ha un cèntim il·legal»

La defensa de l’expresident de la Diputació i del PP de la província de València Alfonso Rus ha demanat l’absolució per al seu representat en la peça del Call Center del cas Imelsa, ja que no veu irregularitats: «Ens han venut que Rus és l’Al Capone de Xàtiva i encara estem esperant que ens diguen que té un cèntim d’euro que no haja sigut guanyat legalment».

El lletrat Emilio Pérez Mora, qui exerceix la defensa de Rus junt amb el seu germà Gonzalo, s’ha pronunciat així en la lectura de l’informe en el judici que se segueix a l’Audiència de València per la peça D del cas Imelsa en la qual hi ha set acusats, entre ells Rus, l’exgerent d’Imelsa Marcos Benavent, autodenominat el «ionqui dels diners», i el seu exsogre, Mariano López.

L’advocat ha lamentat: «La Fiscalia Anticorrupció el considera un agent actiu o l’autor intel·lectual d’un contuberni per a enriquir-se ell o per a aportar diners al PP amb un discurs destarifat. I encara estem esperant que la Fiscalia, amb les comissions rogatòries i les inspeccions efectuades, ens diga que Rus té un cèntim d’euro no guanyat legalment. I en aquesta peça moltíssim menys, ací és gratis», ha ironitzat.

El fiscal, ha afegit, «no busca la legalitat objectiva» en aquest assumpte per a Rus, per a qui demana huit anys de presó per delictes continuats de prevaricació administrativa, malversació de cabals públics i tràfic d’influències. I ha prosseguit: «El ministeri públic ha tergiversat la veritat», i s’ha referit a l’encàrrec de gestió del servei del Call Center: «Això clama al cel perquè el fiscal omet que hi ha un ple de la Diputació on els polítics de tots els partits, exceptuant-hi un voten a favor del Call Center i on hi ha un diputat que explica que la iniciativa del servei és seua», ha dit.

Enfront d’aquesta realitat, el fiscal exposa -ha argumentat- que «un matí, Mariano va a Rus i li diu de fer un Call Center per a emportar-se per la cara 800.000 euros per una qüestió d’amistat. I tot això perquè Rus i Mariano són naturals i veïns de Xàtiva. Però no s’ha acreditat cap relació d’amistat que el porte a delinquir per res, gratis total», ha manifestat.

De fet, ha indicat que quan l’empresa adjudicatària del servei, Servimun S.L., i amb la qual López col·laborava, va començar a tindre problemes amb el cobrament, «Mariano va al seu company, a Rus? No, l’amic de l’ànima va a la rival política directa de Rus, Rosa Pérez, després d’haver robat la informació a Marcos Benavent, uns enregistraments, i li’ls entrega. Aquests enregistraments maten a Rus políticament, civilment i econòmicament. Un amic que tots voldríem tindre. Estupend», ha tornat a ironitzar.

Comparteix

Icona de pantalla completa