Diari La Veu del País Valencià
El País Valencià compta amb 4.893 empreses «zombis», el 10% del total

El País Valencià comptava el 2022 amb un total de 4.893 empreses «zombis», el 10% del total de tot Espanya, i se situa així en la quarta posició de l’Estat per darrere de Madrid, Catalunya i Andalusia. Així ho assegura l’Estudi sobre les empreses zombis a Espanya, elaborat per la consultora Informa Bussines by Data.

De les més de 47.000 empreses «zombis» que existien el 2022 a Espanya només un 6% ha cessat la seua activitat, el 46% continua en la mateixa situació i vora un 48% no presenta indicadors de sobreendeutament.

Les empreses «zombis», les que porten actives des de fa més de 10 anys i un rati de cobertura d’interessos negatius durant dos anys consecutius, representen el 4% de les societats amb més de 10 anys d’antiguitat a l’Estat.

Des de l’empresa que ha fet l’estudi expliquen que aquesta mena de companyies s’han incrementat des de l’any passat, tot i que l’augment és inferior al que es va produir entre 2021 i 202, quan va assolir el rècord del 21%, dada que podria reflectir l’impacte de la crisi sanitària causada per la covid-19 en el teixit empresarial de l?Estat.

«Les empreses que es poden qualificar com a “zombis” a Espanya es caracteritzen per la seua mida reduïda: un 83% són microempreses i prop del 10% són petites, més del 4% mitjanes i les grans no arriben al 3%», indiquen des de la consultora.

Els sectors de comerç, serveis empresarials i construcció i activitats immobiliàries són les que acumulen una major quantitat d’empreses «zombis», amb el 20%, el 14% i el 28% del total respectivament.

Comparteix

Icona de pantalla completa