Diari La Veu del País Valencià
Compromís perd l’alcaldia de Crevillent, la ciutat d’Aitana Mas, per 15 vots

Compromís ha perdut l’alcaldia de Crevillent (el Baix Vinalopó), que ostentava des del 2019, per tot just 15 vots. La ciutat natal de la vicepresidenta de la Generalitat, Aitana Mas, tornarà a tindre un govern del PP, ja que aquesta formació i Vox han assolit la majoria absoluta per aquest grapat de sufragis.

Segons les dades del Ministeri d’Interior, Compromís ha guanyat les eleccions i ha obtingut huit regidors (tres més que el 2019), però s’ha quedat a només 15 vots del nové edil, que li hauria donat l’alcaldia junt amb el PSPV (que va traure dos).

No obstant això, Vox ha aconseguit aquest tercer regidor que podrà sumar als huit del PP, la qual cosa permetrà que la dreta torne a governar aquest municipi, la vara de comandament del qual va ostentar entre 1995 i 2019.

Malgrat que podrà governar i que ha sumat una acta més que fa quatre anys, el PP ha deixat de ser la primera força a la localitat, i ha quedat empatat en nombre de regidors amb Compromís. El PSPV, per part seua, s’ha deixat dos regidors respecte al 2019 i s’ha vist superat per Vox, que n’ha guanyat un.

Comparteix

Icona de pantalla completa