Diari La Veu del País Valencià
La Crida pel Finançament es concentrarà dimecres 30 d’octubre contra l’infrafinançament

La Crida pel Finançament ha convocat una concentració per al proper dimecres 30 d’octubre, a les 19 hores, a la Plaça de l’Ajuntament n.º 9, de València, davant de l’edifici d’Hisenda, amb el lema “contra l’infrafinançament, el deute i l’espoli fiscal, no més retallades”.

La Crida pel Finançament, que agrupa diverses entitats i persones, considera que cal acabar amb la situació d’infrafinançament, exigir un altre sistema de finançament, denunciar l’espoli fiscal, condonar el deute històric, així com oposar-se a les retallades que es produesquen per aquesta situació, i avançar en un veritable autogovern, millorar la vida de les treballadores i treballadors i del conjunt de la societat i per encarar el nostre futur com a poble.

L’infrafinançament endèmic, que suposa un deute històric, il·legítim i impagable, fa que el nostre autogovern es trobe en una situació crítica que condiciona les polítiques del Consell de la Generalitat i també dels ajuntaments valencians. Aquest fet afecta greument les condicions de vida de les valencianes i els valencians, especialment de les treballadores i treballadors i dels sectors socials més castigats per la crisi i les polítiques estructurals que ha practicat, en nombroses ocasions, el govern espanyol: polítiques que, també, perjudiquen amples sectors socials d’altres pobles de l’estat.

Ens trobem, doncs, davant d’un estat d’emergència social i de falta de recursos per al nostre país a causa d’un sistema de finançament profundament injust que ens castiga com a societat; que, a banda, augmentarà encara més la precarietat i les desigualtats socials que ja pateixen, especialment, els nostres sectors més desafavorits. Moltes són les necessitats del nostre país i molts els anys que estem denunciant-les: sense infraestructures adients per a poder modular la nostra economia, sense sistema financer propi i demanant els nostres diners a Madrid (a tornar amb interessos en forma del pervers FLA) no podem cobrir les necessitats del nostre territori i de les persones que hi vivim. Per això, cal que s’escolte la nostra veu com a poble valencià ací, a l’estat i on calga, per a denunciar l’espoli sistemàtic que patim històricament i que no ens deixa avançar. Per contra, nosaltres volem un futur de benestar, justícia social i llibertat per a la societat valenciana.

És per això que, davant de la nova cita electoral del proper 10 de novembre, considerem que és un bon moment per tornar a expressar públicament les nostres reivindicacions als partits polítics valencians i al nou govern que es configurarà en els propers mesos. En aquest context, la Crida pel Finançament insta els partits polítics, el Consell de la Generalitat i el nou govern espanyol a obrir, de manera immediata, un veritable procés de negociació per poder disposar dels nostres propis recursos, condonar el deute històric, augmentar les inversions per damunt de la mitjana estatal i avançar envers una sobirania econòmica i fiscal per millorar la vida de les valencianes i valencians.

Crida pel Finançament

Comparteix

Icona de pantalla completa