Diari La Veu del País Valencià
Fiscalia manté 8 anys de presó per a Alfonso Rus pel tripijoc del Call Center

La Fiscalia Anticorrupció de València ha decidit mantindre la petició de huit anys de presó per a l’expresident de la Diputació i del PP de la província de València Alfonso Rus per la peça D del cas Imelsa relativa al Call Center, alhora que demana quatre anys i mig de presó per a l’exgerent de l’extinta empresa pública Marcos Benavent, autodenominat «el ionqui dels diners».

D’aquesta manera, el fiscal encarregat d’aquest procediment ha elevat a definitives les conclusions en aquesta peça d’Imelsa, en la qual al costat de Rus i Benavent hi ha altres cinc persones acusades.

Per a Rus i Benavent manté la seua petició de pena inicial, però la rebaixa per a l’exsogre de Benavent Mariano López, per a qui reclama finalment set anys i tres mesos de presó i no els 13 que sol·licitava en l’escrit de qualificació provisional, ja que manté els delictes, però els rebaixa al grau mínim.

A més, el fiscal rebaixa la pena per a la dona de López i la seua cunyada pel delicte de blanqueig de capitals, per a les quals demana tres anys de presó i no els cinc que reclamava a l’inici. També ha deixat fora de la seua qualificació a l’amo de Servimun, Fernando Palomares, atés que s’ha sobresegut la causa contra ell per malaltia greu.

Fiscalia Anticorrupció acusa Rus dels delictes continuats de prevaricació administrativa, malversació de cabals públics i tràfic d’influències; per part seua, al «ionqui dels diners» li atribueix els delictes de prevaricació i malversació també amb caràcter continuat. Als altres encausats en aquesta peça se’ls atribueix delictes continuats de prevaricació, malversació, falsedat en document oficial, falsedat en document mercantil i/o blanqueig de capitals.

El fiscal, durant l’exposició de l’informe de conclusions, ha desgranat el «tripijoc» en el Call Center i ha assegurat que Rus va tindre una participació «nuclear» en les actuacions. També ha enumerat les irregularitats en els plecs redactats i en la mateixa adjudicació del servei de mà dels acusats Salvador Deusa -excap de la Diputació de València- i Ricardo d’Ángel -excap del servei de Gestió Tributària-.

Comparteix

Icona de pantalla completa