Alacant dedica una exposició a Enrique Cerdán Tato pel desè aniversari de la seua mort

Aquest dimecres s’inaugurava la mostra «Enrique Cerdán Tato, memoria del compromiso» a la Casa Mediterrani

L’exposició «Enrique Cerdán Tato, memoria del compromiso» era inaugurada aquest dimecres a la Casa Mediterrani. La mostra coincideix amb el desè aniversari de la mort de l’escriptor, cronista i periodista alacantí, i fa un recorregut per la seua vida cultural i la seua implicació política i social.

La comissària Beatriz Bustos destaca la necessitat de reconèixer la tasca de Cerdán Tato, que es veu recopilada per tercera vegada després d’haver sigut exposada al Museu de la Universitat d’Alacant i a la Seu Universitària de la UA.

Nascut el 1930, Enrique Cerdán Tato va ser professor i es va inserir en l’àmbit literari des de ben jove, a través del qual es va implicar també en l’activisme polític, i va arribar a militar al Partit Comunista. El seu compromís va ser tal que durant l’intent de colp d’Estat d’Antonio Tejero va figurar en la llista de persones assenyalades per ser condemnades a mort si la maniobra militar triomfava.

En termes periodístics, Cerdán Tato va fundar la Unió de Periodistes al País Valencià i va fer col·laboracions en diferents mitjans. Va escriure també desenes d’obres literàries i va ser cronista de la Ciutat d’Alacant. El 1991 va ser guardonat amb el Premi de les Lletres Valencianes.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.