Diari La Veu del País Valencià
Tal dia com hui del 2006 el grup Aramateix va actuar a Cardedeu

El 13 de maig del 2006 Aramateix va actuar a Cardedeu (el Vallès Oriental).

El grup es va crear el 2006 arran de la separació de Brams. Combina el rock amb una secció de vents formada per tible, tenora, trombó i trompeta.

Francesc Ribera Titot explicava en una entrevista a la revista Enderrock que Aramateix formava part de «l’evolució creativa de la cultura musical catalana», perquè «si a principi dels noranta es va perdre la vergonya de cantar en català, al llindar del nou segle s’ha fet un nou pas i s’ha guanyat una altra batalla: la de fer servir elements, instruments, patrons i tímbriques de la cultura popular, amb grups com Pomada, La Carrau, Xot, Mesclat o Obrint Pas. Aramateix creu en aquest corrent com a mitjà d’expressió».

El mateix 2006 va publicar el disc Aramateix, on, a més de cançons pròpies de la banda i una versió del tema «Manfred» de Joan Isaac, hi apareixen versions musicades de poemes de Miquel Martí i Pol, Pere Quart i Joan Salvat Papasseit.

El 2007 va traure a la venda l’àlbum Energia Aborigen únicament en botigues digitals. El 2008 va iniciar la gira «Moragues/Basset 300 anys Tour», que el va portar fins a Grècia, on va fer dos concerts, a Atenes i Patres. També va enregistrar 300 anys.

A finals del 2009 el grup va anunciar la suspensió indefinida de totes les activitats.

Comparteix

Icona de pantalla completa