Diari La Veu del País Valencià
L’ETNO, Museu Valencià d’Etnologia, millor museu europeu 2023

L’ETNO, Museu Valencià d’Etnologia, ha guanyat el premi European Museum of the Year Award (EMYA) en la conferència de museus EMYA celebrada al Saló del Tinell del Museu d’Història de Barcelona (MUHBA), que durant tres dies ha acollit quasi 300 inscrits de 33 museus de 18 països europeus.

Als premis pot presentar-s’hi qualsevol classe de museu que reunisca una d’aquestes tres condicions: ser un museu nou, haver obert en els últims tres anys o ser un museu consolidat que haja renovat la seua organització i completat un programa substancial de modernització i ampliació dels edificis i galeries.

En aquest sentit, ETNO ha obtingut el guardó perquè «opera amb una sòlida base ètica i un compromís apassionat per a aconseguir un canvi positiu al territori, a més s’enfronta amb valentia al passat per a navegar per un futur incert».

El museu «valora el diàleg obert i inclusiu i s’esforça per oferir un accés universal als visitants», han destacat des de l’organització, que també ha afegit que «mitjançant l’intercanvi i la discussió d’històries ocultes, el museu busca honrar el dret de les comunitats locals a comprendre el seu passat i reconéixer les seues doloroses experiències».

En l’esdeveniment, també s’hi concedeix el premi Museu de Portimão d’Acolliment, Inclusió i Pertinença; el del Consell d’Europa a un museu que ha contribuït significativament a defensar els drets humans i la ciutadania democràtica; el de Kenneth Hudson al coratge institucional i a la integritat professional; el Silletto a la participació i al compromís comunitari i el Museu Meyvaert per a la sostenibilitat ambiental.

Així mateix, lliura esments especials als museus que han desenvolupat un enfocament nou i innovador en aspectes específics del seu servei públic i dels quals altres museus europeus poden aprendre.

Comparteix

Icona de pantalla completa