Diari La Veu del País Valencià
Puig rebutja la proposta de Compromís de prohibir temporalment la venda d’habitatges a estrangers

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha rebutjat engegar la proposta de Compromís de prohibir temporalment la venda d’habitatges a persones físiques o jurídiques sense nacionalitat corresponent a l’estat espanyol.

Així s’ha expressat Puig aquest dimecres a Oriola (el Baix Segura) en una trobada empresarial organitzada pel Fòrum Informació, quan els empresaris li han preguntat per aquesta mesura, que forma part de les esmenes de la coalició valencianista al projecte de Llei d’Habitatge, que va presentar el senador de Compromís Carles Mulet. Sobre aquest tema, Puig ha afirmat que el Consell no està d’acord amb aquesta iniciativa i ha rebutjat dur-la a terme.

Mulet sosté que el Canadà ha donat «una lliçó» prohibint des de l’1 de gener i durant dos anys la compra d’habitatges a estrangers no residents per a controlar els preus, ja que l’adquisició d’immobles en aquest país s’ha convertit en un objecte d’especulació, segons assenyala la coalició.

«La situació del Canadà amb aquest fenomen no és superior al que passa ja en moltes zones del territori de l’Estat», adverteix Mulet. La proposta de la formació és que, amb la finalitat d’evitar l’especulació amb la compra dels habitatges, s’aplique des de l’entrada en vigor d’aquesta llei una moratòria de 36 mesos per a la venda d’habitatges a les persones físiques o jurídiques (entitats i empreses) no espanyoles, o que no ostenten aquesta condició de nacionalitat amb una anterioritat d’un any a la compra de l’immoble.

El 78% dels compradors de segones residències el 2022 eren estrangers

El 78,8% de les persones que van comprar al 2022 una segona residència a través d’immobiliàries valencianes eren estrangeres. També eren estrangers el 70,1% dels qui van comprar un habitatge per a inversió, malgrat que l’any passat la compra de segones residències i de les destinades a aquesta finalitat inversora van descendir respecte al 2021.I d’altra banda, el 65,2% dels compradors de vivendes habituals eren originaris de l’estat espanyol.

Aquestes són les principals conclusions de l’Enquesta sobre persones compradores de vivenda a través d’agències immobiliàries durant el 2022, elaborada per la Federació Nacional d’Associacions Immobiliàries (FAI) i per l’Associació d’Immobiliàries de la Comunitat Valenciana (Asicval).

Comparteix

Icona de pantalla completa