Diari La Veu del País Valencià
La Societat Coral El Micalet, reconeguda pel seu 130è aniversari

A l’agost del 1893 es fundava la Societat Coral Orfeó Valencià El Micalet. Era el precedent de l’actual Societat Coral El Micalet, resultat de la fusió de diferents orfeons que comptaven amb el denominador comú de voler democratitzar la societat en l’època de la restauració.

El Micalet, que enguany compleix 130 anys, ha complit i compleix amb una funció social imprescindible a la ciutat de València i també al conjunt del país. Va ser la seu dels primers Premis Octubre de l’editorial 3i4 a inicis dels setanta, uns guardons literaris que encara es continuen atorgant; i va ser, també, el punt d’acollida dels joves que van haver de fugit de Lo Rat Penat quan aquesta entitat, fonamental durant el franquisme per a la recuperació cultural i nacional del País Valencià, va identificar-se amb el secessionisme a les acaballes de la dictadura.

Aquesta trajectòria, reconeguda pel món cultural, encara perdura. Enguany la Societat Coral El Micalet ha complit 130 anys. I la Federació de Cors de Clavé ha lliurat els seus premis anuals, un dels quals ha anat a parar a aquesta entitat.

El Teatre Auditori de Canovelles, al Vallés Oriental, ha sigut la seu de l’entrega dels premis anuals de la Federació de Cors de Clavé, que ha reconegut la Societat Coral El Micalet i també la Federació de Cors de Clavé de la Catalunya del Nord.

Els impulsors dels premis han reconegut la Societat Coral El Micalet amb el premi a la trajectòria Claveriana, que s’entrega per primera vegada a l’entitat valenciana.

Comparteix

Icona de pantalla completa