Diari La Veu del País Valencià
El foc de l’Alt Millars envolta Montant i obliga a desallotjar tres pobles més [Vídeo]

Els operatius que intervenen en les tasques d’extinció de l’incendi declarat des del dijous a Vilanova de Viver (l’Alt Millars) han treballat en la defensa de Montant, ja que el foc, a les 15 hores d’aquest dilluns, ha envoltat la zona.

Segons ha informat el 112 GVA, no hi ha habitatges afectats fins al moment. La previsió del comportament del foc ha fet que el Lloc de Comandament Avançat (PMA) ordene el desallotjament de manera preventiva de Torralba, Pavies i Figueres.

La Generalitat ha desplegat el dispositiu logístic per a procedir a l’evacuació dels veïns i s’ha informat els alcaldes dels municipis sobre les noves ordres de la direcció de l’incendi, que ha ordenat el confinament de Caudiel davant la presència de fum a l’àrea.

A les 14 hores, les actuacions dels operatius se centraven en la contenció del perímetre en unes condicions meteorològiques adverses -amb ratxes de més de 50 km/h i humitat de menys del 20%-, que «estan posant a prova a les agències que participen en l’extinció», segons Emergències.

Els treballs dels mitjans aeris se centren en l’embassament d’Arenós, on els recursos estan posicionats perquè no es produïsquen salts a l’altre costat de la línia de control, que és la carretera CV-20 i a la zona pròxima a Montant, al Barranc de Maigmona.

Els mitjans aeris de la Generalitat havien fet fins a aquest moment un total de 131 descàrregues. A les 13.30 hores intervenien en l’extició sis helicòpters de la Generalitat Valenciana, entre ells, el V5 (kamov); cinc helicòpters d’altres autonomies: dos d’Aragó, un d’Andalusia, un de Múrcia i un altre de Castella-la Manxa i dos helicòpters de l’Estat, del Ministeri de Transició Ecològica i Repte demogràfic, d’ala rotatòria. De fixa, quatre avions de la Generalitat Valenciana i quatre FOCA del Ministeri de Transició Ecològica i Repte Demogràfic.

Comparteix

Icona de pantalla completa