Diari La Veu del País Valencià
L’Ajuntament de Xeraco impedeix un acte a l’Espai Jove amb el periodista Miquel Ramos

Joves PV Xeraco-Xeresa ha denunciat en un comunicat que l’Ajuntament de Xeraco (la Safor), governat pel PP, els ha negat per segona vegada consecutiva l’Espai Jove «per diferència ideològica», ja que no els hi permet dur a terme l’acte previst per a aquest divendres, 24 de març: una xarrada contra l’odi del periodista Miquel Ramos i la presentació del seu llibre Antifeixistes. Segons assenyala la formació valencianista, el consistori ha justificat la decisió «comparant l’antifeixisme amb l’extrema dreta».

L’acte forma part de la primera edició de «Diàlegs contra l’odi», un cicle de debats que té com a objectiu principal acostar referents periodístics, culturals, intel·lectuals o activistes a la ciutadania en general, focalitzat especialment en la gent jove.

El col·lectiu ha explicat que «tots els esforços per estructurar un acte obert com aquest s’han vist boicotejats per l’equip del PP en majoria absoluta a l’Ajuntament de Xeraco», que «ha torpedejat la comunicació amb el col·lectiu i ha negat la resposta per escrit de la negativa d’ús de l’Espai Jove» basant-se en la comparativa esmentada. Una comparativa que «evidencia la necessitat de fer actes contra un odi institucionalitzat que silencia els que pensen diferent fins i tot a Xeraco», ha continuat.

D’altra banda, ha indicat, «les regidories corresponents no han oferit cap alternativa real al poble», atés que han denegat l’ús d’una sala de la casa de la cultura i «han oferit únicament un espai a la platja».

Per a Joves-PV, aquesta acció «pretén apartar del centre urbà actes que no conflueixen amb la seua ideologia», ja que exigeixen «disposar de transport a la població jove de Xeraco i de la comarca que pot accedir al municipi amb transport públic».

«Aquesta no és la primera vegada que el govern xeraquer censura l’ús d’espais sota la neutralitat com a excusa», ha remarcat la formació. Per això, Joves PV Xeraco-Xeresa denuncia «l’actitud censora d’un govern que es creu el propietari dels espais municipals de Xeraco i que ha començat la seua campanya electoral apropiant-se d’edificis en benefici propi».

Comparteix

Icona de pantalla completa