Diari La Veu del País Valencià
Elx acull la 30a Trobada d’Escoles Valencianes del Baix Vinalopó i del Baix Segura

Elx acollirà els centres educatius participants en la 30a edició de la Trobada d’Escoles Valencianes del Baix Vinalopó i Baix Segura, que tindrà lloc el pròxim 26 de març al parc municipal d’Elx. Enguany, El Tempir és l’entitat amfitriona i organitzadora de l’aplec per l’ensenyament en valencià, que començarà a les 9.30 hores amb una sèrie de tallers preparats per a l’ocasió per escoles i instituts de les dues comarques.

Més tard, a les 12.45 hores tindran lloc els parlaments de les autoritats i lliurament de recordatoris als centres educatius participants en la rotonda del parc. En aquesta ocasió s’ha volgut comptar amb l’associació Íntegrate, que ha elaborat uns recordatoris de la trobada per a tots els centres educatius i les entitats públiques i privades que hi han col·laborat. La 30a edició de la Trobada d’Escoles Valencianes té el suport de les Regidories d’Educació, Cultura i Promoció Lingüística –mitjançant l’AVIVA d’Elx– de l’Ajuntament d’Elx, la Universitat Miguel Hernández i la Universitat d’Alacant.

Amb tot, l’animació arribarà al seu màxim punt amb l’actuació de Trobadorets a les 13.10 hores a la rotonda del parc, on presentaran el seu disc Tira-li. Tot sense oblidar que les persones assistents podran acudir a les tradicionals parades de les editorials, on es podran adquirir les darreres novetats literàries i discogràfiques per als més menuts de la casa, i també per als més grans.

Amb el manifest Retrobem el valencià a l’escola!, El Tempir reivindica aquesta jornada en què es recupera la presencialitat dels tallers després de la pandèmia i protesta pel sistema plurilingüe actual, que «no garanteix de manera eficient que els alumnes, quan acaben la seua etapa escolar obligatòria, siguen competents en la llengua pròpia del país». Segons l’entitat, «aquest nou model ens allunya del camí de la igualtat lingüística entre parlants i d’una societat més democràtica, justa i igualitària».

Per tot això, El Tempir vol convertir aquest esdeveniment en una «festa per la llengua que, entre un to lúdic i reivindicatiu, reclame un gir cap a un sistema educatiu autocentrat de manera que el valencià siga la llengua vertebradora i la clau que òbriga el camí envers l’aprenentatge d’altres llengües».

Comparteix

Icona de pantalla completa