Diari La Veu del País Valencià
Obliguen el Banc Sabadell a tornar 290.000 a un client a qui va bescanviar preferents de la CAM

La secció quarta de l’Audiència d’Alacant ha confirmat la decisió del jutjat de primera instància, que va condemnar el Banc Sabadell a tornar 290.000 euros a un client per l’adquisició de preferents de la Caixa d’Estalvis del Mediterrani (CAM per les sigles en castellà) i el seu bescanvi per accions.

Així, la sala desestima el recurs d’apel·lació interposat per l’entitat contra la sentència del jutjat de primera instància, que va acceptar la demanda del client i va declarar l’incompliment per part del Sabadell del contracte d’assessorament en relació a l’adquisició i bescanvi de preferents de la CAM, «per negligència, lleialtat i informació com a prestador de serveis d’inversió en la venda i col·locació de participacions preferents».

El jutjat de primera instància va condemnar el Sabadell a indemnitzar el client pels danys i perjudicis patits en l’import dels diners desemborsats, que van arribar als 290.000 euros, més els corresponents interessos legals. L’entitat havia de restituir el demandant «en la propietat de les accions bescanviades sense cap cost», restant de la quantitat resultant l’import dels rendiments nets obtinguts amb els interessos legals.

En aquest cas, el client havia adquirit, a través de sis ordres de subscripció entre agost de 2009 i gener de 2010, a través d’oficines de la CAM, un total de 290 participacions preferents sèrie C de l’entitat, per import total de 290.000 euros.

Segons consta en la sentència, quan el client va ser preguntat per les seues preferències de risc i sobre quina seria la màxima pèrdua que estaria disposat a assumir a canvi d’un potencial major de rendibilitat, va manifestar que «pràcticament zero per cent», i que l’objectiu de la inversió era «la preservació de capital, protecció contra la inflació i liquiditat recurrent».

La sala assenyala que la realitat «ha demostrat que el producte adquirit no reunia cap d’aquestes característiques, i així es pot deduir que les circumstàncies obligaven al demandat a accentuar el nivell de la informació proporcionada».

Comparteix

Icona de pantalla completa