Diari La Veu del País Valencià
Fa 13 anys Arròs Caldós va presentar «Candela» al Melic d’Aldaia

El mes de març del 2010 Arròs Caldós va presentar el disc Candela al Melic Festival d’Aldaia (l’Horta Sud). També hi van actuar Orxata Sound System, Svaters, Rapsodes, Nitrofoska Dj i El Papado.

El grup, nascut a l’Horta Nord el 1996, arribava amb aquest treball a la maduresa després de la cerca de ritmes fusionats llatins i reggae, construït a base de dolçaina, trompeta, flauta, acordió i trombó com a instruments que personalitzen els seus temes.

Les seues composicions eren definides per ells mateixos com un reflex de la seua inquietud davant l’estat de les coses i de la vida, a través de la contundència sonora.

Van compartir escenari amb Obrint Pas, La Gossa Sorda, Macaco, Desechos i Gertrudis, entre altres. Les seues influències passen per Sargento García, Dub Incorporation, Amparanoia o Mano Negra.

«Resignació», «Camí de l’esperança», «El so de l’emigrant» i «Parlem de pau» són algunes de les propostes incloses en Candela, produït per Mesdemil. Abans havien publicat Somriu (1998), Arròs Caldós (2000), i …i a la motxila somnis i ràbia (2005).

El darrer disc va donar nom a la formació que va aparéixer en dissoldre’s Arròs Caldós: Candela Roots.

Comparteix

Icona de pantalla completa