Diari La Veu del País Valencià
Fa 10 anys, a DLV: «Un imputat declara que Blasco controlava el desviament d’ajudes de Cooperació»

Felip s’ha pronunciat en aquests termes en la seua declaració, en qualitat d’imputat, davant la magistrada del Tribunal Superior de Justícia del País Valencià (TSJ) Piula Calderón, que investiga presumptes irregularitats en la concessió de subvencions a diferents ONG per part de l’extinta Conselleria de Solidaritat, quan estava dirigida per l’actual diputat en les Corts (PP), Rafael Blasco, també imputat en el procediment.

Felip s’ha presentat al tribunal valencià acompanyat de la seua advocada. Prèviament, han comparegut aquest divendres en el tribunal valencià la que fora cap de servei de Gestió de Programes de Cooperació, María Dolores Escandell, i Francisca Codina, empleada en aquest departament com a personal no contractat.

Felip s’ha limitat a respondre a preguntes relacionades amb l’adjudicació de projectes a la Fundació Cultural i Estudis Socials (Cyes), i ha evitat l’assumpte relatiu a la construcció d’un hospital a Haití, perquè ha al·legat que encara no li han facilitat la informació que obra en la causa. D’aquesta manera, s’ha limitat a respondre sobre dos projectes adjudicats a Cyes que van ser subvencionats amb 1,6 milions d’euros, dels quals solament van arribar a Nicaragua 43.000 euros. La resta es va destinar fonamentalment a la compra d’immobles a València, segons consta en el sumari.

Sobre aquest tema, Felip ha mantingut durant tot l’interrogatori que ell no va cometre cap irregularitat i ha dit que «me la van jugar». Ha explicat que quan va arribar a la Conselleria li va tocar tramitar un expedient «que ja venia de darrere».

Comparteix

Icona de pantalla completa