Diari La Veu del País Valencià
Nadal es desmarca del suport de Compromís a la direcció d’À Punt

El diputat de Compromís en les Corts, Josep Nadal, s’ha desmarcat del vot favorable anunciat pel seu grup a la ratificació de la direcció general de la Corporació Valenciana de Mitjans de comunicació (CVMC) que ostenta Alfred Costa. «Crec que últimament no s’ha respectat la pluralitat informativa ni s’ha intentat crear un mitjà de país. Segurament estaré equivocat en moltes coses, però tinc clar que el meu model no és el de les notícies de Canal 9 ni el de la tornada de Bárbara Rey», ha escrit en un fil de missatges en Twitter.

Nadal ha anunciat així que no està d’acord amb la decisió de Compromís de votar a Alfred Costa com a director general d’À Punt Mèdia i que, «per qüestions de consciència», no assistirà aquest dimecres a la comissió parlamentària de radiotelevisió en la qual ha estat «treballant aquests últims huit anys».

Després de mostrar el seu respecte a la postura de Compromís, ha rebutjat «ratificar un projecte contrari al model de radiotelevisió» que, segons el seu parer, ha vingut defensant la coalició en els últims anys i que va donar llum verda a À Punt el 2018.

Nadal, que no continuarà com a diputat en la pròxima legislatura, ha assegurat que sap que fer pública la seua postura «no val pràcticament de res», però ha remarcat que té «l’esperança que algun dia Compromís es prenga seriosament el tema dels mitjans de comunicació i deixe d’estar de manera perpètua entre el PSOE i la paret».

Aquest dimarts, la síndica de Compromís, Papi Robles, ha anunciat el vot favorable del seu grup a la ratificació de la direcció de la CVMC i ha defensat que aquest òrgan ha de «desenvolupar les línies de treball» fonamentals per a la coalició, com ara l’obertura d’un segon canal de ràdio dedicat a la promoció de la música i la cultura de producció valenciana i en valencià, així com a continguts informatius. «Ara és el moment», ha reivindicat.

Comparteix

Icona de pantalla completa