Diari La Veu del País Valencià
Tal dia com hui del 2016 el grup Sis veus per al poeta va actuar a la Universitat Politècnica de València

El 8 de març del 2016 va actuar a la Universitat Politècnica de València Sis veus per al poeta, una formació integrada per sis dones en homenatge al gran poeta valencià del segle XX Vicent Andrés Estellés.

El grup està format per les cantadores valencianes Patxi Ferrer –també balladora–, M. Amparo Hurtado i Lola Ledesma, totes elles molt conegudes en el món de la música tradicional; la cantant i guitarrista Eva Dénia, autora de diversos treballs de jazz, música brasilera, chanson i música tradicional valenciana; Maribel Crespo, multiinstrumentista, exmembre d’Al Tall, i la cel·lista Merxe Martínez, que completa la secció de cordes i afegeix un aire clàssic al so del grup.

El 2013 Sis veus per al poeta va publicar el disc Homenatge a Vicent Andrés Estellés i el 2018, Els dies i les dones.

L’espectacle, que aborda la seua poesia des de la música tradicional valenciana, dissenyat i posat en escena per aquestes sis dones, adapta els versos del poeta als estils més arrelats a la nostra tradició musical –fandangos, malaguenyes, cants de batre, romanços o jotes, entre d’altres– i fins i tot presenta peces d’inspiració tradicional. Un espectacle global on, a més del cant, s’hi incorpora el ball i el recitat.

Comparteix

Icona de pantalla completa