Diari La Veu del País Valencià
La Xarxa Vives demana incloure el català en la plataforma d’aprenentatge de llengües d’Erasmus+

La Xarxa Vives d’Universitats ha reclamat aquest dijous a l’Eurocambra d’Estrasburg l’entrada del català en la platafroma Online Language Support (OLS) del programa Erasmus+ per «garantir els drets dels estudiants de mobilitat».

El català, el basc i el gallec no han entrat en aquesta plataforma, una «anomalia greu» segons la institució acadèmica, que insisteix en la seua incorporació immediata a OLS, ha informat la Xarxa Vives d’Universitats en un comunicat aquest dijous.

Per al secretari executiu de la Xarxa Vives, Ignasi Casadesús, aquesta situació suposa «un greuge per als participants del programa Erasmus+ i una discriminació per a les universitats de la Xarxa Vives».

La plataforma OLS inclou les 24 llengües oficials de la Unió Europea (UE) i d’altres com ara l’islandès, el macedoni, el noruec, el serbi i el turc en el seu catàleg corresponent al període 2022-2027.

La Xarxa Vives ha recalcat que el català és una llengua acadèmica i d’ús preferent en l’administració de les universitats, amb una «presència molt rellevant» en les activitats docents.

Comparteix

Icona de pantalla completa