Diari La Veu del País Valencià
El TSJ desestima el recurs d’Abogados Cristianos contra els llibres LGTBI a Castelló de la Plana

La secció quarta de la sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia (TSJ) ha desestimat el recurs presentat per l’associació Abogados Cristianos contra el repartiment de 32 llibres de contingut LGTBI en onze instituts públics de Castelló de la Plana i al Centre Pi Gros realitzada per l’Ajuntament de la ciutat.

La sentència, que no és ferma i contra la qual cap recurs de cassació davant la sala tercera del Tribunal Suprem o la sala contenciosa administrativa del TSJ, imposa a l’associació les costes processals, que sumen una quantitat de 1.200 euros.

Sobre el fons de l’assumpte, la sentència assegura que l’actuació «no vulnera cap dret fonamental», atès que «no es lliura als menors d’edat sobre els quals es dirigeix la seua protecció el dret a l’educació dels seus progenitors i llibertat ideològica i religiosa, sinó que el que es pretén és posar llibres a la disposició dels centres educatius, els quals tenen atribuïdes les facultats de direcció i control educatius dels menors».

En relació amb l’actuació municipal, afirma que «una cosa és que estiguem davant l’exercici de competència pròpia i que naturalment no constituisca una obligació del municipi dotar de material bibliogràfic als centres educatius de la Generalitat, i una altra que, en exercici de la seua autonomia, li estiga impedida aquesta iniciativa». «Complint amb les normes en matèria de subvencions, l’Ajuntament pot facilitar llibres a biblioteques de titularitat privada», exemplifica.

Així, subratlla que «qualsevol eventual transgressió de l’ordenament jurídic per part de l’Ajuntament de Castelló de la Plana no passaria de constituir vici de legalitat ordinària, sense estar entrellaçat amb la denúncia de transgressió dels drets fonamentals».

Finalment, assenyala que no creu, igual que tampoc ho va entendre així el jutjat de primera instància, que hi haguera imposició en la lectura per part de l’Ajuntament de Castelló de la Plana. «Serien d’analitzar les raons esgrimides per la part actora en defensa de la seua tesi sobre la vulneració dels drets fonamentals (…) si l’Ajuntament haguera decidit formalment o per la via dels fets imposar la lectura de tots o alguns dels 32 llibres remesos als centres educatius de titularitat autonòmica, la qual cosa no és el cas», argumenta la sentència.

Comparteix

Icona de pantalla completa