Diari La Veu del País Valencià
Tal dia com hui del 2005 VerdCel va presentar «On està el lloc?» a la 4a Mostra de Pop Rock en català al País Valencià

El 30 de gener del 2005, Verdcel va presentar On està el lloc? (2004), el seu primer disc oficial, a la 4a Mostra de Pop Rock en català al País Valencià, celebrada a la Sala Fòrum de la FNAC de Sant Agustí, a València.

Aquest àlbum de curta durada condensa tot un treball anterior (espectacle La Cordeta s/e, creat amb l’actor Juli Cantó). Un resum testimonial, però alhora iniciàtic, del que vindria posteriorment en els començaments de VerdCel. Un treball en què s’intueixen els principis constants de la seua obra: la interacció de disciplines i el fil narratiu.

VerdCel és un grup de d’Alcoi amb base a Barcelona, liderat per Alfons Olmo Boronat. Treballa la música d’una forma artesanal, amb un caràcter molt definit. Des de la cançó d’autor, barreja influències modernes, pop, rock amb arrels mediterrànies i folk. VerdCel, Alfons Olmo, compta amb un equip ben fornit i interdisciplinari per a desenvolupar cada disc -recursos audiovisuals, plàstics, poètics i teatrals—.

Després d’On està el lloc?, amb el que va guanyar el concurs Acústica 2004, VerdCel ha publicat més d’una dotzena d’àlbums.

Així, per exemple, el 2017, va traure a la llum De plantes, talaies i cims, un disc que Alfons Olmo explicava d’aquesta manera en una entrevista concedida a Francesc Gisbert per a Diari La Veu.

El 2021, DLV estrenava el videoclip inèdit de VerdCel: «Mans de foc que volen ser d’aigua (el dol furtat)». Una cançó del disc SOS. Memòria d’una pandèmia (2020) els protagonistes de la qual són les persones majors, les persones que la nostra societat margina i menysté estructuralment. També els seus familiars i éssers estimats que en aquesta crisi sanitària han viscut moments especialment durs. El vídeo és obra de la colombiana Laura Vaughan i hi ha col·laborat, a la veu, el cantautor Enric Hernàez.

El videoclip d’«Antònia immortal», el quart single d’avançament de l’últim disc, VerdSions (2022),també va ser estrenat per Diari La Veu.

La Mostra de Pop Rock en català al País Valencià estava organitzada pel Club a la Nostra Marxa, que es definia com una «associació cultural festiva i d’amistat» i, a més, publicava la revista anual Marxa Popular Fallera, també organitzava cada setembre la Trobada Nacionalista amb les principals forces polítiques nacionalistes i d’esquerres del País Valencià, i mantenia l’emissora lliure Ràdio Nova, amb cobertura al Cap i casal i l’Horta Nord. El creador d’aquesta iniciativa va ser Simó Aguilar i Castelló (València, 1955 – 2006).

Comparteix

Icona de pantalla completa