L’Ajuntament d’Alacant demana que l’Hèrcules siga reconegut com a BIC a proposta de Compromís

Els valencianistes aconsegueixen l’aprovació de la proposta adreçada a protegir el club de futbol

La proposta de Compromís perquè l’Hèrcules Club de Futbol siga declarat Bé d’Interès Cultural (BIC) ha comptat amb el suport de tots els partits polítics que tenen representació a l’Ajuntament: PP, PSPV, Ciutadans, Unides Podem i Vox. D’aquesta manera, s’ha aprovat una declaració institucional perquè la Conselleria de Cultura, liderada també per Compromís, inicie els tràmits per fer efectiu aquest reconeixement. L’Hèrcules CF seria catalogat com a bé immaterial.

La proposta, impulsada pel regidor Rafa Mas, candidat de Compromís a les pròximes eleccions municipals, vol garantir la protecció del club tot just quan ha complert 100 anys i es troba en el pitjor moment econòmic i esportiu de la seua història. Mas ha recordat que l’Hèrcules té «un valor etnològic» evident i ha considera que el club és també «un referent identitari per a Alacant».

Si la declaració s’acaba acceptant, l’Hèrcules, com a BIC, comptaria amb la protecció legal obligada per part del seu propietari, que és el constructor pluriimputat Enrique Ortiz, qui va reconèixer en judici haver sufragat campanyes electorals del PP. De fet, Vox, que també ha donat suport a la iniciativa, ha criticat les referències que hi ha en la proposta als casos judicials que afecten els propietaris del club, considerades prescindibles per part del partit ultradretà. Un retret al qual també s’ha sumat Ciutadans.