Diari La Veu del País Valencià
S’ha mort l’activista Bernat Fuentes, un dels fundadors de l’A.C. Bassot de Burjassot

L’activista cultural i lluitador antifeixista Bernat Fuentes el Negre s’ha mort aquest dijous, segons ha comunicat l’Associació Cultural Bassot de Burjassot (l’Horta Nord), de la qual va ser un dels fundadors el 1993. Nascut a Valdemanco del Esteras, a Ciudad Real, tenia setanta anys.

L’entitat va nàixer amb l’objectiu d’«omplir el buit que va deixar l’assassinat del jove lluitador i veí del poble Guillem Agulló; calia respondre a l’agressió amb la denúncia social i la cultura». Un espai obert als ciutadans per al foment de la música, l’art, el teatre i la poesia en valencià. Entre altres activitats, s’ha significat per la constant defensa de l’horta, la contribució a difondre l’obra de Vicent Andrés Estellés i l’adhesió a la causa dels pobles sahrauí, palestí i sud-americà.

Bernat Fuentes va ser president de Bassot i va dedicar la seua vida «a fer del món un lloc millor», recorda el col·lectiu de burjassoter a les xarxes. Des dels anys 70, va militar en el Moviment Comunista del País Valencià; va participar en les vagues de la construcció; en les primeres associacions de veïns de Burjassot; en les lluites en demanda de l’ambulatori, de semàfors o d’aigua per als veïns en un poble que creixia sense planificar; en la defensa de l’Eixereta i l’horta; en la recuperació del cant valencià posant la seua característica veu; en la lluita incansable contra el feixisme; en la defensa de la llengua i la cultura del nostre poble, i va donar suport a infinitats de lluites i col·lectius.

«Un exemple de lluita i superació amb la tendresa i somriure que ens acompanyarà per a sempre», destaca l’Associació Cultural Bassot de Bernat Fuentes.

Comparteix

Icona de pantalla completa