Diari La Veu del País Valencià
Pérez Garijo presenta l’esborrany del Pla Valencià de Responsabilitat Social 2023-2027

La consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, ha presidit la reunió del Consell Valencià de Responsabilitat Social, sessió en la qual s’ha presentat l’esborrany del Pla Valencià de Responsabilitat Social 2023-2027.

Aquest pla es presenta com una ferramenta amb la qual, entre altres coses, es regula la inclusió de clàusules de Responsabilitat Social en la contractació pública i en les convocatòries d’ajudes i subvencions. Segons ha indicat la consellera en un comunicat, és «una norma que ens situa en l’avantguarda de la responsabilitat social en qüestions com, per exemple, la subrogació empresarial, que blinda el treball digne i l’estabilitat laboral».

El text del Pla Valencià de Responsabilitat Social s’ajusta a la legislació valenciana en matèria de responsabilitat arreplegada en la Llei 18/2018 de Foment de la Responsabilitat Social, àmbit normatiu que situa el País Valencià com l’únic territori autonòmic, al costat d’Extremadura, amb legislació amb rang de llei en polítiques de foment de responsabilitat social.

L’objectiu principal de la citada llei és regular, sobretot, el compromís de les administracions públiques valencianes d’integrar plenament en les seues polítiques i accions el concepte de responsabilitat social.

El futur Pla Valencià de Responsabilitat Social, de caràcter transversal i plurianual, pretén convertir-se en l’instrument de planificació i gestió de la Generalitat per a dur a terme la seua política de responsabilitat social en coordinació amb els plans estatals en la matèria i fixar els objectius, les mesures, actuacions i els indicadors a adoptar.

En aquest sentit, es fixen objectius específics que abasten el foment de la responsabilitat social en la gestió interna del Govern valencià i el seu sector públic, així com en altres administracions, entitats privades i territoris del País Valencià, a més d’impulsar la creació i divulgació de coneixement en la matèria.

Per a l’elaboració d’aquesta proposta s’han analitzat les iniciatives que en l’actualitat es desenvolupen des de les diferents conselleries vinculades amb la responsabilitat social. El futur Pla Valencià de Responsabilitat Social serà sotmès a un ampli procés participatiu a través del portal GVA Participa durant el primer trimestre de 2023 per a posteriorment elevar-lo al ple del Consell per a la seua aprovació definitiva.

Comparteix

Icona de pantalla completa