Diari La Veu del País Valencià
«No em parles en dialecte»: denuncien una nova agressió lingüística a l’Hospital de Sant Joan d’Alacant

L’usuària alacantina de Twitter Maria Josep Boronat ha denunciat a través d’aquesta xarxa social una agressió lingüística que hauria patit ella mateixa a l’Hospital de Sant Joan d’Alacant.

Segons expressa a la mateixa piulada, Boronat s’hauria adreçat a l’infermer en valencià, a la qual cosa el professional sanitari li hauria respost «no me hables en dialecto, que no te entiendo». Davant l’estupefacció de la pacient, el sanitari li hauria repetit que «el valencià és un dialecte», i per defensar el seu argument hauria preguntat a la pacient si és professora. Després de la resposta negativa, el treballador de l’hospital li hauria respost «ves amb compte, que soc jo qui té l’agulla».

La pacient ha denunciat aquesta situació a través de Twitter, des d’on el director general de Política Lingüística de la Generalitat, Rubén Trenzano, ha posat a la seua disposició l’enllaç de l’Oficina de Drets Lingüístics per formalitzar la denúncia. Escola Valenciana també li ha facilitat el formulari de queixes de l’entitat amb la mateixa intenció.

Comparteix

Icona de pantalla completa